Școala de şoferi gratuită pentru tinerii din medii defavorizate

În cadrul unui program finanţat de Fundaţia pentru Comunitate și grupul Mol România, tinerii din medii defavorizate, cu vârsta între 17 şi 25 de ani, pot face gratuit şcoala de şoferi pentru obţinerea unui permis de conducere de categorie B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze şi tramvaie.
şcoala de şoferi

„Prin intermediul acestui program sunt acoperite costurile necesare pentru obţinerea permisului de conducere pentru tineri din medii defavorizate, pentru care permisul de conducere este o condiţie sau poate fi un avantaj în obţinerea unui loc de muncă sau în menţinerea şi extinderea atribuţiilor de serviciu existente. Solicitările de finanţare pot fi transmise online sau prin poştă până la data de 23 ianuarie 2021”, arată Fundaţia pentru Comunitate.

Pe lângă formularul de înscriere completat sunt necesare cinci documente obligatorii: scrisoare de motivare personală; anchetă socială; în cazul minorilor o declaraţie din partea părintelui sau a reprezentantului legal; în cazul celor peste 18 ani o declaraţie de susţinere din partea unui mentor; ofertă de preţ de la şcoala de şoferi; document despre nivelul studiilor absolvite.

Pentru a-şi spori şansele de a face gratuit şcoala de şoferi, cei interesaţi pot trimite, opţional, o adeverinţă din partea unui angajator din care să reiasă că permisul de conducere este important în obţinerea unui loc de muncă, respectiv o recomandare din partea unui ONG sau a unei instituţii de stat.

Detalii şi formularul de înscriere se găsesc pe https://pentrucomunitate.ro/ro/permis.

Potrivit Fundației, în decursul celor cinci ani de la începutul acestui program, 83 de tineri au finalizat cu succes cursurile şi examenul, iar alţi 68 de beneficiari continuă studiile sau sunt programaţi pentru examen.

Programul, ajuns la cea de-a şasea ediţie, este organizat de Fundaţia Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziţie de compania MOL România.

 

CITEȘTE ȘI:

BAAR: Decontarea directă va duce la reducerea reclamaţiilor pe segmentul RCA

Noua etichetă pentru anvelope: ce modificări apar din mai 2021

Creştere cu aproape 5% a valorii primei aferente clauzelor de decontare directă

 

 

Adaugati comentariu