Advertisement

Home Piaţa auto Flotă verde Scenic E-Tech electric este Car of the Year 2024

Scenic E-Tech electric este Car of the Year 2024

Scenic E-Tech electric este Mașina Anului 2024. Scenic este cel de-al șaptelea vehicul Renault votat „Mașina anului”.

Rezultatele voturilor au fost anunțate în cadrul unei ceremonii la Salonul Auto de la Geneva (Elveția), luni, 26 februarie. După prima rundă de vot din luna noiembrie a anului trecut, Scenic a fost unul dintre cei șapte finaliști. În ultimul act au mai ajuns BMW Seria 5, BYD Seal, Kia EV9, Peugeot E-3008/3008, Toyota C-HR și Volvo EX30.

Câștigătorul trofeului a fost ales de un juriu format din 58 de jurnaliști auto din 22 de țări. Scenic s-a clasat pe primul loc cu 329 puncte. El devine astfel al șaptelea model Renault care a primit distinsul titlu „Mașina anului”. Precedentele s-au numit Renault 16 (1966), Renault 9 (1982), Clio (1991), Scenic (1997), Megane (2003) și Clio (2006).

 „Câștigarea prestigiosului premiu „Mașina anului” este un mare motiv de mândrie pentru toți cei de la Renault Group. Ca și pentru cei care lucrează pentru marca Renault. Această recunoaștere ne demonstrează că am luat deciziile corecte. Vorbim despre autonomie record, spațiu interior generos și primitor. Plus o amprentă asupra mediului atent controlată! Iar dacă adăugăm plăcerea de a conduce și dotările care exprimă conceptul „voiture à vivre”, precum noul plafon panoramic Solarbay sau cea mai nouă generație a sistemului OpenR Link cu Google integrat, Scenic are toate premizele pentru a-și consolida poziția pe piața europeană a vehiculelor electrice.”  Fabrice Cambolive, CEO Renault Brand.

Scenic E-Tech electric este dezvoltat pe platforma de dimensiune medie a AmpR

Un vehicul complet electric dezvoltat pe platforma de dimensiune medie a AmpR (fostă CMF-EV), Scenic E-Tech electric este conceput pentru oamenii activi și pentru cei ce caută versatilitate. Cu emisii zero, agil, ușor (1.890 kg) și compact (4,47 m lungime), Scenic se află în elementul său pe drumurile urbane. La drumurile lungi, Scenic se mândrește cu o autonomie de până la 625 km (WLTP), confort, un interior spațios și o plăcere de a conduce îmbunătățită prin tehnologie.

Prețul de intrare pentru Scenic E-Tech electric se situează sub 40.000 de euro, prin acces la subvenții guvernamentale în țările în care există bonusuri de stimulare. Comenzile sunt deja deschise, inclusiv în România, iar primele vehicule vor ajunge în rețeaua Renault în această primăvară.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Înverzirea flotelor corporative
Flotă verdeJuridic

Înverzirea flotelor corporative. Consultarea europeană se apropie de final

Deschisă în februarie 2023, consultarea publică a Comisiei Europene privind ecologizarea flotelor...

acea
Flotă verdeIndustrie auto

ACEA, despre taxarea importurilor din China: Concurența sănătoasă stimulează inovația și alegerea consumatorilor

Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) a luat act de faptul că...

Flotă verde

IVECO lansează oficial, în România, eDaily, platforma complet electrică pentru autoutilitare mici

IVECO anunță lansarea pe piața din România a vehiculului complet electric IVECO...

Ford E-Transit
Flotă verdeVehicule comerciale uşoare

Ford E-Transit. Actualizări importante

Ford Pro introduce opțiunea de autonomie extinsă pentru E-Transit și crește versatilitatea...