Scania mizează pe energia solară

Unitatea de producție din Zwolle va primi un acoperiș garnisit cu 22.000 de panouri fotovoltaice, care o va aduce mai aproape de scopul Scania: neutralizarea emisiilor de CO2 până în 2020.Uzina Scania

Scania face încă un pas spre folosirea exclusivă a energiei regenerabile în uzinele proprii, instalând celule solare pe acoperișul uzinei de la Zwolle, Olanda. Cele 22.000 de mii de panouri au capacitatea de șase megawatt și se vor întinde pe suprafața echivalentă a unui teren de fotbal, alcătuind cel mai mare acoperiș solar din Olanda.

”Scania se implică în reducerea amprentei de carbon și ia, la nivel global, decizii precum cea din Zwolle, menite să crească eficiența energetică. Ne-am stabilit ținte ambițioase și suntem în plină cursă spre destinația finală: neutralizarea emisiilor de CO2.”, spune Ruther de Vries, Vice Președinte executiv al departamentului de Producție și Logistică.

Inițiativa companiei suedeze nu este singulară: în luna septembrie a anului trecut, tot în Zwolle, Scania a început colaborarea cu Primăria pentru construirea și instalarea a trei turbine eoliene pe canalul Zwolle-Ijssel, două dintre ele fiind asamblate în uzina locală a producătorului de camioane. Fiecare turbină are diametrul de 100 de metri și produce între doi și trei megawatt.

Uzina din Olanda va fi prima uzină Scania alimentată exclusiv din surse de energie regenerabilă.

Adaugati comentariu