Punct de trecere a frontierei pe Bega

Guvernul a aprobat vineri, printr-un Memorandum, incheierea unui Acord cu partea sarba, prin schimb de note verbale, privind deschiderea unui punct international de trecere a frontierei de stat romano-sarbe, pentru traficul international de calatori, pe canalul Bega. Noul punct de trecere a frontierei va fi deschis pentru navigatia pe apa, trafic pietonal si pentru biciclete, fiind amplasat intre localitatile Otelec din Romania si Srbsk Itebej din Republica Serbia.

Pentru moment, nu se are in vedere efectuarea de lucrari de investitii, constructii, amenajari ori montarea de instalatii in zona de cale navigabila interioara.

Punctul de trecere a frontierei va fi deschis zilnic, in intervalul orar 08.00-12.00 (ora Romaniei), respectiv de la ora 07.00 la 19.00 (ora Republicii Serbia). De asemenea, partile pot conveni, la solicitarea oricareia dintre ele, ca punctul de trecere a frontierei Otelec – Srbsk Itebej sa functioneze in afara orelor de program prevazute mai sus.

Canal-Bega copy

Transportul marfurilor periculoase, al animalelor vii si al produselor supuse controlului fitosanitar este interzis prin acest punct de frontiera.

Pentru deschiderea noului punct de a frontierei este necesara incheierea unui Acord cu partea sarba, aceasta sa se faca printr-un schimb de note verbale intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Serbia.

Citește continuarea aici

Adaugati comentariu