Scădere temporară cu 50% a accizei la combustibili. Propunere

Propunerea de scădere temporară cu 50% a accizei la combustibili a fost validată în ședința Coaliției de marți, a anunțat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.e-combustibili

„Am propus liderilor coaliţiei soluţia scăderii temporare cu 50% a accizei la combustibil, măsura care ar reduce preţul la pompă imediat cu peste 1 leu. Propunerea a fost validată în şedinţa de azi, astfel că, în perioada imediat următoare, vom avea discuţii cu Comisia Europeană şi marile companii distribuitoare de carburanţi pentru ca preţurile la combustibil să fie reduse la un nivel suportabil pentru toţi consumatorii, fie ei persoane fizice sau companii”, a precizat Adrian Câciu.

Potrivit ministrului Finanțelor, aceasta este doar una dintre deciziile care vor constitui pachetul major de soluții ce au ca scop reducerea facturilor energetice și calmarea puseului inflaționist manifestat la acest început de an.

Există trei elemente care formează prețul carburanților: cel al barilului de petrol (30%), marjele distribuitorilor, precum și taxele și accizele încasate de stat (peste 50%). Ceea ce influențează în prezent scumpirea combustibililor, pe lângă cea a petrolului, este și cursul dolarului, care s-a apreciat semnificativ în ultimul an în raport cu leul. Concomitent, taxele, care se raportează la prețurile carburanților, au crescut la rândul lor.

 

CITEȘTE ȘI:

7 zone de evaluare a inovației în retail în 2022. Studiu EY CEO Imperative

SsangYong Musso Grand. Revelația

 

 

Adaugati comentariu