Trei asocieri și un antreprenor unic au depus oferte pentru contractul destinat elaborării Studiului de Fezabilitate pentru cele două loturi ale Drumului de mare viteză Baia Mare – Bistrița, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Atât pentru Lotul 1, cuprins între Baia Mare și Dej, cât și pentru Lotul 2, cuprins între Dej și Bistrița, au depus oferte:
– Asocierea Consult – Explan – Teaha-Fuzesi
– Înpro Muhendîdlîk Musavîrlik Anonim Șîrketi
– Asocierea Quadrante Viaponte si Consulta – Metroul – Capital Vision
Valoarea estimată a întregului contract este de 21,57 milioane de lei fără TVA, din care valoarea Lotului 1 este de 13,17 milioane de lei fără TVA, iar cea a Lotului 2, de 8,4 milioane de lei fără TVA.
Pentru fiecare Lot în parte, durata contractului este de 18 luni de la data începerii acestuia..
Pentru realizarea Studiului de Fezabilitate sunt alocate 14 luni, iar alte 4 luni sunt prevăzute pentru elaborarea documentației necesare licitării ulterioare a contractului de execuție a lucrărilor și pentru depunerea aplicației necesare finanțării din fonduri europene nerambursabile.
”Ofertele vor intra în analiza Comisiei de Evaluare, în conformitate cu prevederile documentației de atribuire și cu legislația în vigoare în domeniul achizițiilor publice”, au precizat reprezentanții CNAIR.
Reamintim că prima licitație pentru realizarea Studiului de Fezabilitate a fost anulată, după o contestație care a determinat Compania de Drumuri să reevalueze oferta declarată câștigătoare.
Pentru acest contract, CNAIR primise trei oferte, din care declarase câștigătoare, pe 20 noiembrie 2020, pe cea a Asocierii Search Corporation – Formin, Egis International – Egis Romania. Ulterior, licitația a fost contestată de către un participant exclus din procedură, iar CNAIR a fost obligată să reevalueze oferta declarată câștigătoare. În cele din urmă a anulat toată licitația.
Drumul de mare viteză Baia Mare – Bistrița face parte din Autostrada Nordului, Baia Mare – Dej – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava.
Pentru celelalte două loturi, Lotului 2 Bistrița – Vatra Dornei (15,79 milioane de lei fără TVA) și Lotul 3 Vatra Dornei – Suceava (14,47 milioane de lei fără TVA), studiile de fezabilitate vor fi realizate de compania Explan, respectiv Asocierea Best Consulting & Design – Ingenieria Especializada Obra Civil e Industria
CITEȘTE ȘI:
Companiile nu sunt încă pregătite pentru munca hibridă. Studiu EY
Comentați?