Şase noi puncte de control pentru rovinietă

Şase noi puncte de control pentru rovinietă vor fi puse în funcţiune începând de joi, 26 septembrie 2019, pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi din România.
lipsa roviniete

Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), punctele de control vor fi amplasate în zona punctelor de trecere a frontierei Zimnicea, Turnu Măgurele, Foeni, Moraviţa, Jimbolia şi Vama Veche.

Odată cu inaugurarea noilor amplasamente, numărul de puncte de control pentru rovinietă ajunge la 92, pe întreaga reţea de drumuri naţionale şi autostrăzi. Punctele de control fac parte din Sistemul Informatic de Emitere Gestiune şi Monitorizare a Rovinietei (SIEGMCR), deţinut de CNAIR.

Instituţia menţionează că a pus la dispoziţia conducătorilor auto, pe portalurile www.cnadnr.ro (secţiunea Verificare Rovinietă) şi www.erovinieta.ro, un instrument prin care se poate verifica valabilitatea rovinietei, prin introducerea datelor vehiculului (număr de înmatriculare, număr de identificare).

De reţinut că, atunci când circulă cu un autovehicul pe şoselele din afara localităţilor din România, conducătorii auto sunt obligaţi să plătească o taxă de drum, cunoscută sub numele de rovinietă. Cadrul legal al rovinietei este stabilit de Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002 privind introducerea unor tarife de utilizare a infrastructurii de transport rutier.

Şoferii surprinşi de autorităţi circulând cu maşina pe drumurile din ţara noastră fără a avea rovinietă valabilă pot fi sancţionaţi cu amenzi de până la 4.500 de lei.

 

CITEŞTE ŞI:

De ce nu poate fi construit Podul peste Prut la Ungheni

Registrul Auto Român îşi „înverzeşte” flota cu 12 autoturisme electrice

Proiectul care facilitează contestarea amenzilor rutiere, adoptat de Senat

 

Adaugati comentariu