Săptămână de lucru de patru zile, în Spania. Proiect analizat de Guvernul de la Madrid

Spania

Guvernul spaniol analizează o propunere privind scurtarea programului de muncă pentru a stimula angajările, precum şi reducerea săptămânii de lucru la patru zile, a anunțat vicepremierul Pablo Iglesias, citat de Bloomberg.

Declaraţia vine după ce, în urmă cu câteva zile, gigantul din domeniul bunurilor de larg consum Unilever anunţa că va testa săptămâna de lucru la patru zile în Noua Zeelandă, pentru a spori productivitatea şi bunăstarea angajaţilor.

Ideea scurtării programului de muncă se vehiculează pe plan global de câţiva ani, dar pandemia de coronavirus (Covid-19) şi impactul ei asupra pieţei muncii şi bunăstării angajaţilor au dus la reevaluarea structurilor economice şi sociale. În special, schemele de sprijinire a păstrării locurilor de muncă în timpul măsurilor de izolare au dus la creşterea solicitărilor pentru un sprijin mai accentuat acordat angajaţilor cu venituri scăzute sau celor din industriile vulnerabile.

Orice propunere privind modificarea programului de muncă în Spania va fi prezentată de Guvern conform cadrului de dialog social, după discuţii cu grupurile din industrie şi sindicate.

 

CITEȘTE ȘI:

Cel mai mare broker de credite, KIWI Finance, preluat de OLX Group

Construcția șoselei de centură Sfântu Gheorghe a fost lansată în licitație

Platformă online care promite plata despăgubirilor RCA în maxim 48 de ore de la aprobare

 

Adaugati comentariu