Sandhar Technologies va construi, la Prejmer, o fabrică de componente auto

În comuna Prejmer (jud. Brașov), compania Sandhar Technologies va construi o fabrică pentru producerea de piese din aluminiu prin injecţie pentru industria auto, anunţat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Adrian Veştea. Compania indiană va investi astfel 25 de mil. de euro și va crea 125 de locuri de muncă.Sandhar Technologies

„Împreună cu colegul meu, Todorică Şerban, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, am discutat astăzi cu o delegaţie reprezentând societatea Sandhar Ro. Este vorba despre o multinaţională care deţine fabrici în Barcelona, dar şi în Mexic, India şi Polonia, şi produce piese din aluminiu prin injecţie pentru industria auto. (…) Ambiţia investitorilor spanioli este ca, după primul an de funcţionare, fabrica de la Prejmer să asigure cel puţin o piesă pentru 30% din întreaga producţie de autovehicule din Europa. Le-am mulţumit investitorilor spanioli pentru că au ales judeţul Braşov şi i-am asigurat avem toată deschiderea să sprijinim orice iniţiativă menită să creeze locuri de muncă şi să valorifice potenţialul uman şi material de care dispunem la nivel judeţean”, a menționat Adrian Veştea.

Conform acestuia, investitorii spanioli şi-au propus să construiască o fabrică în Parcul Industrial Prejmer, pe o suprafaţă de 7.000 mp, având în componenţă hale de producţie, depozite şi birouri.

Investitorii şi-au propus să realizeze investiţia până la sfârşitul acestui an, urmând ca din anul 2022 să înceapă producţia, a menţionat preşedintele CJ Braşov.

 

Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

Autonomia mașinilor electrice a atins un nivel record de 386 mil. km la nivel global

Circulaţie restricţionată joi pe A1 Sibiu – Deva ca urmare a lucrărilor la Nodul Rutier Sebeş

Testarea medicală a șoferilor ar trebui standardizată la nivelul UE. Propunerea ETSC

 

 

Adaugati comentariu