Orice manager de flotă este familiarizat cu obligativitatea de a avea instalate tahografe digitale pe vehiculele companiei încă din anul 2007. Informațiile rezultate din utilizarea tahografelor sunt principala sursă de verificare de către autorități cu privire la respectarea reglementările impuse prin legislația specifică.
Datele oferite de tahografe par, la o primă vedere, să aibă strict rol de bază informațională pentru verificări, cei mai mulți administratori de flote nealocând timp pentru analizarea lor. Deși intuiesc utilitatea lor, aceștia preferă să abandoneze din start orice analiză, anticipând un drum anevoios, consumator de timp.
Aceasta este premisa de la care au pornit cei de la SafeFleet când au creat pachetele SafeTacho, orientându-se pe lansarea unor soluții care să:
- permită gestionarea personalizată a datelor;
- asigure o complementaritate între funcționalitățile pachetelor;
- faciliteze analiza și structurarea informațiilor;
- ofere accesul și urmărirea în timp real a informațiilor stocate prin tahograf.
Cele trei soluții oferite de SafeFleet, aferente pachetelor SafeTacho au fost concepute pe trei segmente de interes:
- acuratețea datelor – pachetul Acest pachet oferă acces la datele de identificarea a șoferilor și la diverse rapoarte de activitate ale vehiculelor (foaie de parcurs, călătorii, comportamentul șoferilor, activitatea într-o regiune de interes);
accesul în timp real la informații – pachetul Tacho Real Time. Prin Tacho Real Time managerii de flote auto au posibilitatea să urmărească în timp real informațiile primite de la
- Prin acest pachet vor avea acces la grafice și tabele cu activitățile șoferilor, prezentând, într-o variantă bine structurată, o serie de informații precum: starea actuală a șoferului, pauze, compensări în programul de lucru și amenzi.
- descărcarea datelor de la distanță – pachetul Tacho Download Acest tip de pachet este ideal pentru cei care sunt interesați de descărcarea periodică a datelor de la distanță, fără a avea acces fizic la tahograf.
Soluțiile SafeTacho au fost lansate în cea de-a doua parte a anului 2016 de către SafeFleet România (Compania ETA Automatizări Industriale din Timişoara) – jucător principal pe piața de profil care a înregistrat numai în anul 2014 afaceri de cca 9,8 mil. lei.
Comentați?