Rompetrol Downstream vrea să preia 9 benzinării de la Comision Trade

Consiliul Concurenţei a anunţat că analizează tranzacţia prin care Rompetrol Downstream intenţionează să preia dreptul de folosinţă asupra a nouă staţii de distribuţie carburanţi aparţinând grupului Comision Trade, partener al companiei din 2005.
Rompetrol

„Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Rompetrol Downstream intenţionează să preia dreptul de folosinţă asupra a nouă staţii de distribuţie carburanţi aparţinând grupului Comision Trade”, arată autoritatea de concurenţă într-un comunicat.

Cele nouă staţii de distribuţie a carburanţilor sunt situate în Agigea, Brăila, Focşani, Mangalia, Braşov, Zărneşti, Caracal, Caraş Severin şi Târgu Jiu.

„În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, informează autoritatea de concurenţă.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă în termen de 20 zile.

Activităţile Grupului KMG International, din care face parte Rompetrol Downstream, se concentrează, în principal, pe sectoarele de rafinare, retail, marketing şi trading, cu operaţiuni suplimentare în sectorul de explorare şi producţie şi în zona de servicii petroliere industriale pentru terţi (servicii la sondă, servicii industriale, foraje etc.), oferind, în acelaşi timp, consultanţă de management şi consultanţă de afaceri ca o componentă de suport a celorlalte operaţiuni.

Grupul Comision Trade este activ în mai multe domenii, precum: vânzări angro, transport rutier intern şi internaţional, distribuţie de carburanţi în benzinării. Comision Trade este partener Rompetrol din anul 2005, operând la acest moment o serie de staţii în sistem de franciză Rompetrol.

 

CITEȘTE ȘI:

7 zile de acțiuni pentru siguranța rutieră. 3.700 de permise reținute

Fonduri nerambursabile pentru investiţii şi capital de lucru destinate companiilor de transport

Autovehiculul în care se afla ministrul Transporturilor, implicat într-un accident rutier

 

Adaugati comentariu