Advertisement
autorulota
Home Transporturi Românii pleacă în vacanță cu autorulota tot mai des. Prețurile pentru închiriere pornesc de la 60 euro/noapte

Românii pleacă în vacanță cu autorulota tot mai des. Prețurile pentru închiriere pornesc de la 60 euro/noapte

În ultimii ani, călătoriile cu autorulota au câștigat tot mai multă popularitate, în special datorită libertății și confortului pe care le oferă această opțiune. În felul acesta, turiștii se pot bucura de mobilitate totală și pot explora mai multe destinații în deplasările lor, ceea ce contribuie la crearea unei experiențe unice de vacanță.

Călătoriile cu autorulota oferi confortul și libertatea de care ai nevoie atunci când vrei să explorezi o destinație în ritmul tău, să ajungi chiar și în zonele mai puțin accesibile. Potrivit datelor Vola.ro și RUUTS.Travel, în România, interesul pentru autorulote crește de la un an la altul, țara noastră ocupând acum locul 9 în topul statelor cu un sector de camping bine dezvoltat.

În ceea ce privește profilul turiștilor care merg cu autorulota, clienții RUUTS sunt, de regulă, familii cu copii, grupuri de 3-6 membri, care caută rulote complet echipate, cât mai family-friendly. Pentru vacanțele de vară, aceștia preferă călătoriile în străinătate, dar există și un segment important de turiști care preferă să rămână aproape de casă și să închirieze autorulota pentru câteva zile petrecute în mijlocul naturii.

Destinațiile preferate de români sunt Grecia, Croația, Turcia, Slovenia, Italia (în lunile de vară) și Norvegia, Finlanda, Austria (în timpul iernii). În România, cele mai multe cereri de rezervare a autorulotelor sunt pentru București, Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov și Iași.

Atunci când vine vorba despre durata de închiriere a autorulotei, așa cum era de așteptat, lucrurile diferă de la un sezon la altul: pe timp de vară, când vremea permite explorările în aer liber, turiștii închiriază autorulote pentru 7 zile, pe când iarna aceștia închiriază autorulotele pentru aproximativ 3 zile, în medie.

Tarifele pentru închirierea de autorulote variază, de asemenea, de la un model la altul. De exemplu, în plin sezon estival, prețurile medii pentru o rulotă care se atașează la mașină sunt de 60-80 de euro/noapte, în timp ce prețurile medii pentru o autorulotă sunt de 120-175 de euro/noapte. În afara sezonului, prețurile pot fi cu până la 40% mai mici.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor, în scădere cu 2,8% în T2

Din cauza alunecărilor de teren, traseul lotului Nădășelu – Mihăiești, parte din A3, va fi deviat

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

navele de croazieră
Transporturi

Navele de croazieră de lux ale Europei emit oxizi de sulf ca 1 miliard de autovehicule. Studiu T&E

Poluarea produsă de navele de croazieră în jurul porturilor a depășit cu...

centru logistic regional
Transporturi

România, un potențial centru logistic regional. Opinie Gebrüder Weiss

Potrivit Gebrüder Weiss, România are potențial de a deveni un centru logistic...

trenul metropolitan
Transporturi

Trenul metropolitan din regiunea București – Ilfov va fi extins spre Scroviștea și Fundulea

Trenul metropolitan, care circulă în prezent doar pe ruta Gara de Nord...

trenuri electrice
Transporturi

România primește peste 52 mil. euro pentru achiziționarea a 37 de trenuri electrice

Peste 52 de milioane euro din Fondul european de dezvoltare regională vor...