Advertisement

Polonia
Home Transporturi Românii care ajung în Polonia cu avionul sau autocarul intră direct în carantină 10 zile

Românii care ajung în Polonia cu avionul sau autocarul intră direct în carantină 10 zile

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că autoritățile poloneze au revizuit condițiile de intrare în Polonia, în contextul pandemiei de Covid-19, noile măsuri fiind introduse cu titlu temporar, începând cu 28 decembrie 2020 şi până la data de 17 ianuarie 2021.

Astfel, persoanele care sosesc în Polonia în perioada 28 decembrie 2020 – 17 ianuarie 2021, din statele membre UE, inclusiv România, prin intermediul transportului organizat (cu avionul sau autocarul), trebuie să intre în carantină (kwarantanna) la o locație declarată la sosire, pentru o perioadă de 10 zile, cu suportarea cheltuielilor aferente de către persoanele în cauză. Totodată, la intrarea în Polonia, acestea trebuie să comunice autorităților de frontieră adresa la care vor efectua carantina obligatorie, precum şi un număr de telefon de contact, și să se deplaseze imediat la locuința declarată. Perioada de 10 zile de carantină va fi calculată începând cu ziua următoare intrării în acest stat.

Sunt exceptate de la obligativitatea intrării în carantină persoanele care se deplasează în Polonia cu autoturisme personale (până la şapte locuri), persoanele care au fost vaccinate pentru Covid-19, elevii, studenţii, anumite grupuri profesionale (marinari, personal aerian, militari, corp diplomatic, persoane care efectuează deplasări în cadrul activităţilor profesionale şi alte categorii), precum și cetățenii și rezidenții statelor membre UE aflați în tranzit pe teritoriul Poloniei.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în perioada menţionată, transportul feroviar internațional de călători este suspendat.

Ministerul Afacerilor Externe amintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Varșovia: +48 22 628 31 56, +48 22 622 25 70, +48 22 622 25 20, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice: +48 694 486 683.

Totodată, MAE recomandă consultarea paginilor de internet http://www.mae.ro/node/51924, http://varsovia.mae.ro și www.mae.ro și informarea temeinică anterior deplasărilor în străinătate.

 

CITEȘTE ȘI:

Costuri mai mici pentru proiectul Drumului Expres Brăila – Buzău

FCA va produce mașini electrice și hibride în Polonia

Radu și Asociații, alături de Smart Diesel în vânzarea business-ului de carduri de carburant către DKV

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Afacerile din transporturi
BusinessTransporturi

Afacerile din transporturi au scăzut cu 7% în primele 4 luni din 2024

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

Exporturile de mijloace de transport
Transporturi

Exporturile de mijloace de transport, în creștere cu 7% în primele 4 luni din 2024

Exporturile de mijloace de transport au crescut cu 7% în primele 4...

taximetrie
Transporturi

Consiliul Concurenţei doreşte o liberalizare a pieţei de taximetrie

Consiliul Concurenţei doreşte o liberalizare a pieţei de taximetrie, soluţia fiind, pe...

Star Taxi
Transporturi

Star Taxi își extinde serviciile în alte patru orașe. Are și un serviciu disponibil pentru companii

Star Taxi, cea mai mare aplicație de transport dezvoltată de o companie...