Costuri mai mici pentru proiectul Drumului Expres Brăila – Buzău

Elaborarea Studiului de Fezabilitate şi a Proiectului Tehnic de Execuţie destinat construcţiei Drumului Expres Brăila - Buzău a scăzut la 20,7 milioane de lei, de la 29,3 milioane de lei, ca urmare a modicărilor intervenite în contractul de finanţare.
City Insurance

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi Ministerul Transporturtilor au semnat, în luna decembrie, un act adiţional la Contractul de Finanţare al elaborării documentaţiei tehnice pentru Drumul Expres Buzău- Brăila”, prin care modifică valoarea totală a acestuia, la 20,737 milioane de lei. În aceste condiţii, valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională, devine 14,9 mil. lei (de la 21 mil. lei), echivalentă cu 85% din valoarea totală eligibilă, iar valoarea co-finanţării scade la 2,6 mil. lei, echivalentă cu 15% din valoarea totală eligibilă.

Totodată, prin acelaşi act adiţional durata contractului se reduce cu o lună, la 24 de luni, perioada de realizare fiind cuprinsă între data de 3 martie 2020 şi 28 februarie 2022, la care se adaugă, dacă este cazul, şi perioada de desfăşurare a activităţilor proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanţare.

Potrivit CNAIR, toate celelalte prevederi contractuale rămân neschimbate.

Fondurile europene pentru realizarea documentaţiei tehnice vor fi alocate prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil si eficient, Obiectiv Specific 2.1. Creşterea mobilităţii pe reţeaua rutieră a TEN-T globală – Apel de proiecte pentru Dezvoltarea Infrastructurii Rutiere – proiecte noi de investiţii.

Studiul de Fezabilitate şi Proiectul Tehnic pentru Drumul Expres Buzău – Braila vor fi realizate de spaniolii de la Ingineria Especializada Obra Civil E Industrial, companie desemnată caştigătoare a licitaţiei organizate de CNAIR.

Potrivit Master Planului General de Transport, Drumul Expres Buzău – Brăila, în lungime de 98 km, va avea un cost 384,16 milioane de euro. Construcţia este programată pentru perioada 2021-2023.

 

CITEȘTE ȘI:

FCA va produce mașini electrice și hibride în Polonia

Radu și Asociații, alături de Smart Diesel în vânzarea business-ului de carduri de carburant către DKV

Piața RCA este dominată de trei asigurători

 

 

Adaugati comentariu