Advertisement
Ungaria
Home Infrastructură România va deschide un nou punct de trecere a frontierei cu Ungaria, la Beba Veche

România va deschide un nou punct de trecere a frontierei cu Ungaria, la Beba Veche

România va deschide un nou punct de trecere a frontierei de stat cu Ungaria, între localităţile Beba Veche şi Kubekhaza, a anunţat Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI).

Astfel, Executivul, la propunerea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, a aprobat Memorandumul privind încheierea unui Acord cu Ungaria, în vederea deschiderii unui nou punct de trecere a frontierei între localităţile Beba Veche – Kubekhaza. Memorandumul vine în urma demersurilor iniţiate de către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, pe baza propunerii formulate de către Consiliul Judeţean Timiş, care a promovat iniţiativa deschiderii unui nou punct de trecere a frontierei cu Ungaria, între localităţile Beba Veche – Kubekhaza”.

MTI, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), urmează să asigure construcţia infrastructurii şi furnizarea dotărilor şi utilităţilor necesare funcţionării punctului de trecere a frontierei.

În conformitate cu prevederile Convenţiei dintre România şi Republica Ungară privind controlul traficului rutier şi feroviar, semnată la Bucureşti la 27 aprilie 2004, ratificată prin Legea nr. 191/2005, Guvernele statelor semnatare reglementează prin acorduri separate înfiinţarea sau desfiinţarea de noi puncte de trecere a frontierei, orarul de funcţionare, caracterul traficului şi modificarea acestuia. Acordul urmează să prevadă înfiinţarea punctului de trecere de la Beba Veche – Kubekhaza şi să reglementeze regimul de funcţionare. În motivarea urgenţei acestui demers, Consiliul Judeţean Timiş a precizat că prin înfiinţarea noului punct de trecere a frontierei se asigură mobilitatea transfrontalieră pentru locuitorii din judeţul Timiş. Iniţiativa a fost convenită, de principiu, în cadrul contactelor cu partea ungară. Astfel, în cadrul unei reuniuni la nivel de experţi, desfăşurată la Szeged, la 24 august 2023, a fost identificată în comun o variantă optimă de amplasare a infrastructurii punctului, în urma evaluării aspectelor privind fezabilitatea tehnică, controlul de frontieră, eficacitatea economică şi condiţiile locale.

Deschiderea noului punct de frontieră implică şi modernizarea drumului judeţean DJ 682, pe o secţiune de aproximativ 24 km, şi realizarea unui nou punct de trecere a frontierei de stat în zona de graniţă.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Afacerile din transporturi, în creștere cu 10,5% în primele 8 luni

Continental dezvoltă tehnologiile viitorului în parteneriat cu instituțiile de învățământ

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

infrastructura rutieră
Infrastructură

Noi acte normative pentru realizarea investiţiilor în infrastructura rutieră

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri fondurile pentru exproprierile necesare construcției...

Lotul 2 Nord
Infrastructură

Miercuri se deschide circulația pe Lotul 2 Nord al Autostrăzii de Centură București A0

Miercuri, de la ora 15.00, se deschide circulația pe Lotul 2 Nord...

Măgurele Expres
Infrastructură

Începe proiectarea Drumului Radial 10 Măgurele Expres

Contractul pentru proiectarea Drumului Radial (DR) 10 Măgurele Expres, una dintre șoselele...

Pro Infrastructură
Infrastructură

Toamna se numără… kilometrii de autostradă. Analiză Asociația ”Pro Infrastructură”

România are, în prezent, 1.008 kilometri de autostradă și drum expres în...