Advertisement

ora de iarnă
Home Administrare flote Juridic România trece la ora de iarnă

România trece la ora de iarnă

Schimbarea orei pentru programul de iarnă înseamnă că în noaptea de 24 spre 25 octombrie 2015, ora 4,00 devine ora 3,00. În general, circulaţia mijloacelor de transport în comun nu va fi afectată.

Programele de circulaţie pentru autobuzele liniilor de noapte nu vor fi afectate de trecerea la ora de iarnă, precizează reprezentanţii Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB). Singura excepţie o vor constitui autobuzele liniei 783, care vor staţiona 60 de minute, începând cu ora 04,00, (ora de vară), pentru corelarea programului de circulaţie la ora de iarnă.

Trecerea la oră de iarnă nu modifică mersul trenurilor, circulaţia urmând a se efectua conform orarelor prevăzute, informează Societatea de Transport Feroviar CFR Călători.

În noaptea de 24 spre 25 octombrie, trenurile de călători vor pleca din gările în care se formează conform orei de vară, până la ora 4,00. Trenurile care au ora de plecare din gările în care se formează după ora 4,00, vor pleca la orele stabilite în mersul de tren în vigoare, respectând ora oficială de iarnă.

Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4,00, ora oficială de vară, vor opri în staţiile din parcurs stabilite, unde vor staţiona până la ora de plecare din mersul trenurilor, conform noii ore. Trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală îşi vor continua mersul până la destinaţie.

Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea de la ora de vară la ora de iarnă se face în aceeaşi zi de duminică, 25 octombrie 2015, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria şi Ucraina, trenurile vor circula după orarul din mersul de tren în vigoare.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

antidrog
JuridicSiguranţă rutieră

Guvernul modifică Ordonanţa de urgenţă privind siguranţa rutieră. Testele antidrog și returnarea permiselor

În ședința de joi, Guvernul va modifica Ordonanţa de urgenţă privind siguranţa...

PPE
Juridic

PPE intenționează să revizuiască interdicția privind vânzările de vehicule termice din 2035

Cel mai mare și mai vechi grup parlamentar din Parlamentul European, Partidul...

încărcare
Juridic

Noile obiective obligatorii pentru instalarea punctelor de încărcare

Utilizatorii mașinilor de companie și șoferii utilitarelor ușoare ar trebui să își...