România, locul 3 în topul celor mai bune țări din lume pentru munca la distanță și călătorii

România s-a plasat pe locul al treilea în topul celor mai avantajoase țări din lume în care munca la distanță poate fi îmbinată cu călătoriile, conform unui analize realizate în peste 111 țări de motorul de căutare global momondo.
asigurări

La realizarea clasamentului, au fost luați în considerare 22 de factori, împărțiți în șase categorii: accesibilitate și costuri de călătorie, prețuri locale, siguranță și sănătate, facilitățile muncii de la distanță, viața socială și vremea.

TOP 10 țări care îmbină condițiile pentru o muncă productivă cu posibilitățile de călătorie

1. Portugalia
2. Spania
3. România
4. Mauritius
5. Japonia
6. Malta
7. Costa Rica
8. Panama
9. Republica Cehă
10. Germania.

România s-a plasat pe locul trei la nivel internațional în ceea ce privește munca la distanță, în special datorită costurilor reduse de trai şi a preţurilor mici. De asemenea, România oferă preţuri avantajoase la închirieri auto şi la hoteluri, în plus faţă de costuri reduse pentru închirierea pe termen lung a unui apartament, ceea ce asigură condiţii foarte bune pentru călătorii interne.

„Nomazii digitali vor aprecia cu siguranță viteza excelentă a internetului și faptul că mulți localnici vorbesc engleză. Alt factor important în favoarea includerii României în acest top pe o poziție foarte înaltă este viza pentru liberii profesioniști pe care autoritățile plănuiesc să o pună la dispoziție în lunile următoare”, arată reprezentanții motorului de căutare global pentru călătorii.

Portugalia a fost evaluată drept cea mai bună țară din lume pentru a lucra de la distanță, obținând punctaje ridicate în toate categoriile, incluzând vremea foarte bună, abundența de locuri de ieșit în oraș, rata mică a criminalității și costul de trai relativ scăzut. Portugalia mai oferă viză de nomad digital și mulți localnici vorbesc engleza la un nivel înalt, ceea ce atrage numeroși expați.

Spania ocupă locul al doilea, în principal datorită numărului ridicat de restaurante și cafenele pe cap de locuitor, a internetului de mare viteză, a abundenței de spații de co-working și a vizelor pentru liberii profesioniști. Viața de noapte de aici este bogată și este o țară cu politici LGBTQ+ favorabile.

 

CITEȘTE ȘI:

Constructorul auto SsangYong Motor a fost preluat de un consorţiu sud-coreean

3.500 de societăți de transport din Spania cer despăgubiri de 100 mil. euro de la companiile petroliere

 

 

Adaugati comentariu