Poate începe construcția pasajul denivelat peste calea ferată de la Drajna

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că a fost predat amplasamentul pentru pasajul denivelat de la Drajna peste DN 3A Lehliu-Fetești și magistrala de cale ferată București-Constanța, astfel că antreprenorul Arcada Company poate începe lucrările.
drajna

Traseul are o lungime de 3 kilometri din care pasajul denivelat 305 metri, durata contractului fiind de 18 luni, însă ”constructorul promite că va termina până la sfârșitul anului, deși termenul contractual de finalizare este anul 2023”, a arătat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Potrivit CNAIR, valoarea contractului este de 98,12 milioane de lei fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Pasajul, realizat de-a lungul drumului național DN 21, va elimina timpii mari de așteptare pentru vehiculele care circulă pe ruta Slobozia – autostrada A2 – Călărași și va îmbunătăți condițiile de circulație pentru traficul de tranzit pe mai multe relații, precum spre municipiul Slobozia, județele Brăila, Galați și Tulcea, inclusiv spre frontiera cu Ucraina și cu Republica Moldova.

”Vreau să fiu realist și aștept ca pasajul să fie construit în termen. Am reamintit că doresc să descentralizez anumite proiecte. CNAIR este acum sufocată deoarece are prea multe proiecte de administrat. Vrem să găsim modalități pentru derularea proiectelor împreună cu autoritățile locale. De exemplu, proiectul drumului Brăila-Slobozia-Drajna-Călărași poate să fie gestionat de autoritățile locale”, a precizat ministrul Transporturilor.

Pasajul de la Drajna va fi parte integrantă a viitorului drum TransRegio (TR ISTER) Brăila-Slobozia-Călărași-Chiciu, de aproximativ 142 km.

 

CITEȘTE ȘI:

România, locul 3 în topul celor mai bune țări din lume pentru munca la distanță și călătorii

Constructorul auto SsangYong Motor a fost preluat de un consorţiu sud-coreean

 

 

Adaugati comentariu