România are flotă modernă. 80 de autoscări de pompieri vin din Germania

  România tocmai a primit cele mai moderne autoscări disponibile la ora actuală în domeniul luptei împotriva incendiilor și salvării de vieți omenești. 80 de astfel de echipamente au fost achiziționate de statul român prin intermediul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgență, în baza unui contract în valoare de 40 de milioane de euro, iar 16 au sosit deja în țară. Foto: Magirus



Autoscări de pompieri

Vehiculele destinate României au acaparat aproximativ 30% din capacitatea de producție a celui mai mare producător de astfel de echipamente din lume, firma Magirus GmbH, cu sediul în orasul Ulm din Germania. Producătorul german a fost nevoit astfel să refuze alte contracte pentru a putea onora comanda pentru România. Este cea mai mare comandă primită de către firma Magirus în istoria de 150 de ani a companiei și este și cel mai important contract din istoria pompierilor militari de la noi din țară. Marc Diening, CEO Magirus, și Roland Muller, director de vânzări, sunt principalii responsabili, care s-au implicat activ în acest proiect, supraveghind permanent derularea acestui contract si oferind informatii la zi despre  cum decurge producția.

 

16 dintre cele 80 de autoscări  au intrat deja în procedura de recepție finală a beneficiarului, respectiv I.G.S.U. Restul de 64 dintre ele vor ajunge în țară anul viitor. Este un contract desfășurat pe o perioadă foarte scurtă, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență canalizându-și toate eforturile pentru a duce acest proiect la bun sfârșit într-o perioadă de numai doi ani, finalizând astfel contractul cu doi ani mai devreme față de prevederile acordului cadru în baza căruia s-a efectuat achiziția și care avea o durată de 4 ani.

 

 

Autoscările cu titulatura lor exactă „autospeciala pentru salvare și lucru la înălțime 42(+/ 3)metri”,  care au sosit deja la București și care vor fi repartizate în toată țara, beneficiază de tehnologia anului 2017, fiind cel mai modern produs al companiei germane, cu sediul la Ulm. Este și cel mai performant echipament din domeniul luptei împotriva incendiilor și salvării de vieți omenești achiziționat vreodată de statul român.

Autoscări de pompieri

Cu o înălțime de 42  metri, fiecare dintre autoscări este dotată cu pachet de scări extensibile, nacelă de salvare cu posibilitatea de preluare a unei tărgi medicale și a unui scaun cu rotile. Este de asemenea, dotată cu  țeavă telescopică și tun de apă cu funcție de refulare pentru stingere a incendiilor prin racordarea, la o autospecială de pompieri cu apă și spumă. Acest tip de autoscară este dotată cu lift de transport persoane, fiind printre puținele astfel echipate din estul Europei.

Autoscările ultra-tehnologizate au comenzi asistate de computere, au dublu sistem de comandă și asistență, similar celor folosite în aviație. Sunt echipate cu sistem hidraulic de compensare a mișcării în cazul balansului, dar și cu alte funcții capabile să ofere siguranță atât echipei de intervenție, cât și persoanelor care sunt salvate. Făcând parte din categoria celor mai avansate echipamente din lume, autoscările achiziționate sunt prevăzute cu senzori de proximitate, care opresc mișcarea înainte de intrarea în zona de risc, evitând astfel pericolul lovirii și eventualitatea distrugerii echipamentului. Fiecare autoscară este dotată și cu anemometru, un sistem care citește viteza vântului și care transmite informația la sistemul computerizat de asistență și control al echipamentului. Dacă aceasta depășește limita admisă de 13 m/s, computerul decide dacă  retractează automat pachetul de scări  până la limita la care vântul nu mai prezintă un risc în interventie.

Autoscări de pompieri

 

În cadrul procesului de producție, fiecare pachet de scări se realizează manual în proporție de 80%, ceea ce face ca acest ansamblu să fie unicat. De asemenea, toate subansamblele care compun autoscara sunt produse în cadrul fabricii din Ulm și/sau sunt furnizate de către cei mai mari producători din lume.

 

 

Înainte de livrare, autoscările parcurg, în cadrul departamentului specializat al firmei Magirus, un program complex de testare și setare, care are ca rezultat obținerea unor performanțe deosebite, unice în lume.

Pentru siguranța celor care exploatează autospecialele și pentru a le asigura o durată de viață cât mai lungă, Inspectoratul  General pentru Situații de Urgență trebuie, de acum, să le acorde acestor veritabile bijuterii, atenția cuvenită în ceea ce privește exploatarea, dar si  întreținerea, respectând un program foarte strict recomandat de producător.

Autoscări de pompieri

România se plaseaza astfel în primele locuri din Europa ca dotare cu astfel de echipamente, ocazie cu care gradul de risc în intervenții de salvare va fi redus drastic.

Achiziția autoscărilor marca Magirus este o realizare remarcabilă a specialiștilor din cadrul Inspectoratului  General pentru Situații de Urgență, care au lucrat cu înalt profesionalism și au facut posibilă cheltuirea fondurilor europene cu maximum de eficiență.

.

 

 

 

Adaugati comentariu