România: 1000 km de autostradă până în iulie 2018

Să fie oare adevărat? Directorul general CNADNR ne promite 1000 de km de autostradă până la jumătatea lui 2018! Iată pe ce se bazează afiramțiile sale.autostrada-floteauto

Cea mai mare problemă care ține investitorii departe de România este lipsa unei infrastructuri normale. Pentru a defini normalitatea în condițiile anului 2016, mă refer la autostrăzi care să unească principalele orașe din țară cu granița de vest. Nu avem așa ceva. Avem, însă, promisiuni.

Eu sunt optimist. A fost un an foarte greu pentru noi, un an în care am reușit să deblocăm dacă nu toate proiectele, spre 90% dintre ele și, indiferent ce se întâmplă la anul, aceste proiecte vor fi finalizate: Sebeș -Turda integral, Lugoj-Deva integral, Suplacu de Barcău-Borș, Mihăiești-Nadaselu, intrarea în București A3. Primii 1.000 de km pot pune (că vor fi gata) în prima jumatate a anului 2018”, spune Cătălin Homor, director general CNADNR.

El dă vina, în cazul întârzierilor de până acum, pe libertatea excesivă acordată constructorilor, care au speculat orice scăpare a studiilor de fezabilitate și contractelor, pentru a cheltui mai puțin.

Actualmente, România are în uz 733,941 km de autostrăzi, care au costat 13,799 miliarde de lei, fără TVA. Anul în care s-a dat în folosință cea mai mare porțiune de autostradă este 2013, când au fost finalizați 117,885 km de autostradă.

”În momentul de fata avem sectorul Sebes – Turda care este complet acoperit de autorizatii si se lucreaza la capacitate maxima

Loturile 3 și 4 ale autostrăzii Sebeș-Turda pot fi deschise circulației în acest an, dacă vremea se dovedește îngăduitoare cu lucrările. Altfel, inaugurarea va fi amânată pe începutul anului viitor. Traficul pe cei 22 km între Orăștie și Sibiu va fi reluat la sfârșitul lunii septembrie. Totodată, și cei 15 km ai primului lot din tronsonul Lugoj – Deva vor fi deschiși circulației până la sfârșitul anului.

Sursa: Agerpres

 

Adaugati comentariu