2018 Mercedes Sprinter ar putea avea propulsoare electrice

Pare-se că germanii iau mai în serios decât credeam viitorul utilitarelor electrice. Viitoarele generații vor fi dezvoltate de așa natură, încât să permită utilizarea propulsoarelor electrice și a tehnologiei de rulare autonomă. Primul pe listă: 2018 Mercedes Sprinter.

Mercedes a anunțat deja că a început lucrul la camionul Urban e-Truck, care, însă, nu va vedea lumina zilei înainte de 2021. Nerăbdatori să-l vedem pe străzi, dar dezamăgiți de întârzierea cu care vine pe piață, ne-am pus pe așteptat.

N-a fost nevoie să stăm prea mult însă, și a apărut o nouă informație ce implică viitoarele generații de vehicule utilitare și propulsia electrică. Conform acesteia, nemții vor dezvolta primele variante electrice și autonome mai curând decât ne așteptam. Primul model care va permite adoptarea ambelor tehnologii este Mercedes Sprinter, care este așteptat pe piață în 2018. Ulf Zilig a declarat despre viitoarea generație că va păstra dimensiunile actualei variante, însă va veni cu imbunătățiri importante, care vor ușura viața șoferului. Va fi și mai pretabil modificărilor, deci mai adaptat companiilor care-l folosesc pentru diferite activități atipice.

2018 Mercedes Sprinter

Totodată, dacă va exista cerere din piață, modelul va putea fi livrat și cu propulsoare ce înglobează tehnologia electrică și rularea autonomă, fără a fi însă clar dacă este vorba de propulsoare complet electrice sau hibride. Aș merge pe a doua variantă, totuși. În viitorul apropiat, toată gama Mercedes va fi dezvoltată de așa natură încât să permită migrarea motoarelor cu tehnologie electrică între modele, sau altfel spus, de la autoturisme și SUV-uri la van-uri.

Concurența însă va fi acerba și va include, printre altele, viitorul van electric și autonom Tesla, anunțat de Elon Musk ca parte a strategiei de viitor Master Plan, partea a doua.

Sursa: TheDetroitBureau

 

Adaugati comentariu