Advertisement
roadpol
Home Infrastructură Siguranţă rutieră Control ROADPOL – Speed. Aproape 25.000 de șoferi au depășit viteza legală într-o săptămână

Control ROADPOL – Speed. Aproape 25.000 de șoferi au depășit viteza legală într-o săptămână

Aproape 25.000 de șoferi au depășit viteza legală în săptămâna 17 – 23 aprilie 2023, perioadă în care s-a desfășurat acțiunea Speed, destinată verificării respectării regimului legal de viteză, conform Programului Operațiunilor Europene 2023 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL).

În cadrul acțiunii, au fost controlate 46.163 de autovehicule și aplicate 24.995 de sancțiuni contravenționale, pentru încălcarea regimului legal de viteză, conform prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice

Totodată, au fost reținute 2.587 de permise de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză, dintre care 2.341 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise și 246 pentru depășirea cu mai mult de 70 km/h a vitezei maxime legale admise.

Exemple

La data de 20 aprilie 2023, pe DN 21, în afara localității Călărași, județul Călărași, a fost depistat un bărbat, în timp ce conducea un autoturism, cu viteza de 154 km/h. În urma efectuării verificărilor în bazele de date, a rezultat faptul că acesta avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule. În cauză, a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendat dreptul de a conduce.

La data de 22 aprilie 2023, pe strada Calea lui Traian, din municipiul Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea, un bărbat, a condus un autoturism cu 101 km/h, pe un sector de drum limitat la 50 km/h. De asemenea, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost sancționat contravențional și i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule, pentru 180 de zile, fiindu-i eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

La data de 22 aprilie 2023, pe DN 17, în localitatea Șieu-Sfântu, județul Bistrița – Năsăud, un bărbat a fost depistat, în timp ce conducea un autoturism cu 85 km/h. În urma efectuării verificărilor în bazele de date, a rezultat faptul că acesta avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule. De asemenea, a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv la metamfetamină. În cauză, a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendat dreptul de a conduce și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența altor substanțe psihoactive.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Reabilitarea planşeului din Piaţa Unirii va fi finanțată prin Programul ”Anghel Saligny”

Cererea de mașini electrice este în plină expansiune, vânzările fiind așteptate să crească cu 35% în acest an, după un 2022 record

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Bulgaria
Siguranţă rutieră

Timpi măriți de așteptare la punctele de trecere a frontierelor cu Bulgaria

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau...

Infotrafic
Siguranţă rutieră

INFOTRAFIC: 17 tronsoane de drumuri naţionale sunt închise circulației rutiere

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, luni, la...

decese rutiere
Siguranţă rutieră

Harta regiunilor UE cu cele mai multe decese rutiere

Eurostat a dat recent publicității o hartă a regiunilor din UE unde...