Rețeaua Enel X de încărcare a vehiculelor electrice a fost extinsă

Actualmente, rețeaua Enel X a ajuns să numere 34 de puncte de încărcare în București și în zonele limitrofe. Iată ce puteri au stațiile.
Rețeaua Enel X floteauto.ro

Numărul de vehicule electrice și plug-in hybride crește continuu și în România, iar dacă în prima parta a deceniului șansele să găsești o priză ocupată erau mici, acum șansele de a găsi o priză liberă sunt mici, așa cum o demonstrează acest studiu.

Mai mult, în România avem dovezi dese de șoferi de vehicule convenționale cărora nu le pasă și parchează pe locurile destinate încărcării bateriilor vehiculelor electrice. Paradoxal, găsim și șoferi de electrice care blochează prizele chiar și după ce bateria s-a încărcat și (mai ales) fără să dea check-in.

Rețeaua Enel X a crescut

În acest context, extinderea rețelei de încărcare a Enel X România este salutară: în București și împrejurimi sunt acum disponibile 34 de puncte de încărcare.

(…) Ne bucurăm să putem oferi utilizatorilor de vehicule electrice din România mai multă flexibilitate pentru nevoile lor de mobilitate și să contribuim la îmbunătățirea accesului la infrastructura de încărcare pentru cât mai mulți dintre cei care adoptă mobilitatea electrică, în linie cu angajamentul nostru de a facilita transportul oriunde în țară, într-un mod mai curat și mai sustenabil”, a declarat Marius Chiriac, Head of Enel X România.

Cele mai multe puncte de încărcare Enel X au câte două prize de curent alternativ de 22 kW de tip ”JuicePole”, capabile că încarce, în cele mai multe cazuri, 40% din bateriile modelelor compacte în aproximativ 30 de minute. De asemenea, există și stații ”JuicePump” de 50 kW curent continuu și 22/43 kW curent alternativ, care permit încărcarea simultană a două electrice. Rețeaua Enel X floteauto.ro

 

 

Descărcând aplicația JuicePass, poți accesa rețeaua de 50.000 de puncte de încărcare de pe continent și poți verifica tipul prizei și statusul fiecărui punct de încărcare în timp real (disponibil, ocupat sau în întreținere).

În România, Enel X își propune să instaleze încă 2.500 de puncte până în 2023, care presupune o investiție estimată la 15-20 mil. euro. Puteți consulta planurile tarifare Enel X aici.

Adaugati comentariu