Restaurantele ar putea fi deschise la începutul lunii septembrie. Precizările premierului Orban

Restaurantele ar putea fi deschise, cel mai probabil, de la 1 septembrie, ținându-se cont de faptul că, de exemplu, în zona montană va fi dificilă servirea mesei în spaţii deschise, a precizat premierul Ludovic Orban.
redeschiderea restaurantelor

Potrivit acestuia, decizia va fi discutată în această săptămână, când va fi analizată și posibilitatea reluării activităţii în instituţii de cultură, în teatre și cinematografe.

„Dezbatem în cursul acestei săptămâni. Am solicitat punctul de vedere al specialiştilor din Grupul de Suport Tehnico-Ştiinţific şi alţi specialişti să vedem ce formule, ce propuneri, ce recomandări. Intenţia mea este ca în cursul acestei săptămâni să luăm o decizie. Cu atât mai mult cu cât se va termina sezonul estival şi va fi din ce în ce mai greu ca hotelurile, de exemplu, să poată să servească masa pe terasă”, a precizat Ludovic Orban, luni, într-o emisiune tv.

Acesta a arătat că temperaturile scăzute înregistrate deja în zona montană vor face dificilă servirea mesei în spaţii deschise, precizând că restaurantele ar putea fi redeschise, cel mai probabil, începutul lunii septembrie.

„Vedem, luăm decizia. Cel mai probabil de la 1 septembrie, în anumite condiţii”, a spus el.

Premierul a adăugat că se analizează şi posibilitatea reluării vieţii culturale în spaţii închise, cum ar fo teatrele și cinematografele. ”în condiții de distanţare, portul măştii, dezinfectare şi alte posibile soluţii pentru reducerea riscului de răspândire”.

În ceea ce priveşte prezenţa spectatorilor pe stadioane, prim-ministrul a subliniat faptul că galeriile echipelor sunt foarte greu de controlat şi că, în aceste condiţii, riscul de transmitere a noului coronavirus este foarte mare, dar dacă scade numărul de infectări şi într-o localitate nu e niciun caz, se poate ajunge şi la meciuri cu public.

 

CITEȘTE ȘI:

Guvernul a adoptat forma finală a Programului IMM Invest. Cele 3 schimbări

Două noi puncte fixe de control pentru rovinietă

4 mld. € pentru atenuarea consecinţelor pandemiei. Instrumentul SURE

 

Adaugati comentariu