Renault Hippie Caviar Hotel
Home Miscellanea Financiar Renault Hippie Caviar Hotel. Servicii de cinci stele

Renault Hippie Caviar Hotel. Servicii de cinci stele

Renault Hippie Caviar Hotel este un showcar electric, derivat din noua generație Renault Trafic. Unul capabil să-ți satisfacă dorința de a evada în natură și să nu te priveze de confortul pe care ți l-ar oferi o cazare într-o locație de vacanță de top.

Pandemia Covid-19 a produs o mulțime de schimbări în viața planetei. Despre cele care ne-au afectat, n-are rost să vorbim, căci țin, zi de zi, prima pagină a ziarelor, și deschid jurnalele de știri. Mai bine privim către latura pozitivă, și anume faptul că pornind de la conceptul de distanțare socială sunt tot mai mulți cei care redescoperă viața departe de aglomerațiile urbane. Și încep să pună iar preț pe clipele petrecute în natură și chiar, după ce nomadul digital a devenit o modă, de a se stabili în locații care, nu cu multă vreme în urmă, reprezentau destinații cel mult pentru o ieșire de final de săptămână.

Nu toți sunt însă dispuși să renunțe la confort. Iar producătorii de vehicule destinate aventurii țin cont de acest lucru. O probează și Renault. Care a venit la Caravana Salon de la Düsseldorf cu modele de producție, Trafic SpaceNomad, SpaceClass Escapade și Master Camping-Car, dar și cu un show car electric derivate din noul Trafic, botezat Hippie Caviar Hotel.

Numele spune totul. Conceptul este inspirat de mișcarea hippie din anii șaizeci, dar tratează subiectul într-o cheie modernă. Una care preia și elemente de la legendarul camper Renault Estafette din 1977 (care a fost, de altfel, expus alături de concept la expoziție), dar reinterpretând designul și modularitatea pentru a respecta tendințele actuale. Hippie Caviar Hotel propune o zonă frontală într-un verde acvatic, numit Almond Flakes, și una posterioară vopsită în gri argintiu. La interior, abundă materiale precum lemnul exotic, fibrele naturale (in și lână) și mușchiul vegetal, referință la o relație mai directă cu natura, în timp ce vopselele japoneze în stil de hârtie „washi” îi conferă o amprentă arhitecturală și contemporană.

Hotelul itinerant este dotat cu o banchetă care se transformă într-un pat care poate fi așezat în interiorul sau în afara vehiculului. Iar atunci când este afară, este protejat de o zonă cu draperii. Nu lipsește nici terasa de pe acoperiș, accesibilă prin intermediul unei scări retractabile, de unde puteți admira peisajul dintr-o altă perspectivă.

Veți spune că nu am amintit nimic despre celelalte facilități necesare unui camper. Așa este. Iar aici vine surpriza pregătită de cei care au gândit întregul concept. Hippie Caviar Hotel oferă, precum un stabiliment de lux, servicii exclusive. De la livrarea de echipamente (duș, obiecte sanitare, dispozitiv pentru încărcare electrică) prin intermediul unor drone, la servicii complete de concierge în locul ales. Sigur, vorbim despre un show car și despre un concept menit să strângă informații despre interesul clienților. Să nu vă mire însă dacă nu peste multă vreme vom auzi că acest proiect a fost pus în practică.

 

(Articol publicat în revista Flote Auto, septembrie 2021)

 

CITEȘTE ȘI:

Dacia Jogger, sub lupă

Bosch în România colaborează cu Orange și va testa soluții personalizate pentru vehicule automatizate

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

fuziuni și achiziți
Financiar

Exporturile de mijloace de transport, în creștere cu 12% în primele 7 luni

Exporturile de mijloace de transport au crescut cu 12% în primele 7...

CURS
Financiar

Cum își rezolvă românii problemele generate de creșterea costului vieții. Sondaj CURS

Creșterea costului vieții, în special din cauza utilităților și a scumpirii alimentelor,...

BYD
Financiar

Mașini electrice. Producătorul chinez BYD și-a triplat profitul net

În fruntea pieței de mașini electrice la nivel mondial alături de Tesla,...

PNRR
Financiar

Analiză PwC România. PNRR nu este despre tăiere de panglici, dar despre ce?

Când un stat are cheltuieli cu pensiile și salariile în sistemul public...