Faurecia va construi rezervoare de hidrogen pentru vanurile Renault

Grupul Renault și Faurecia au anunțat decizia de a colabora în domeniul sistemelor de stocare pentru hidrogen destinate vehiculelor comerciale ușoare (LCV).
FloteAuto.ro Renault Faurecia rezervor hidrogen LCV

Începând de la finalul anului 2021, Faurecia va furniza rezervoare de hidrogen pentru prima flotă de vehicule comerciale ușoare Renault cu celule de combustie. Rezervoarele vor fi dezvoltate și produse la centrul global de expertiză din Bavans (Franța). Pe măsură ce cererea va crește, producția va fi extinsă într-o nouă fabrică dedicată, pe care Faurecia o construiește în Allenjoie (Franța).

”Acest parteneriat ilustrează viziunea noastră comună pentru extinderea utilizării hidrogenului în tranziția către mobilitatea fără emisii. Vehiculele electrice cu celulă de combustie vor deveni semnificative în mixul de sisteme de propulsie până în 2030. De aceea, Faurecia dedică resurse importante pentru accelerarea folosirii acestei tehnologii”, a declarat Mathias Miedreich, vicepreședinte executiv al Faurecia Clean Mobility.

”Aceasta colaborare este integrată în strategia noastră de a oferi soluții bazate pe hidrogen pentru vehicule comerciale ușoare. Țintim o cotă de piață de peste 30% în acest segment care va crește rapid”, a spus și Gilles le Borgne, vicepreședinte executiv al departamentului de Inginerie din cadrul Grupului Renault.

În luna ianuarie, Renault a anunțat că în acest an va produce și livra clienților primele vanuri electrice cu celulă de combustie alimentată cu hidrogen. Primele modele care vor primi noul sistem de propulsie vor fi Trafic și Master.

Adaugati comentariu