Licitație pentru construcția Variantei de Ocolire Craiova Sud. Finanțarea, de la buget

Craiova - Târgu Jiu

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. prin DRDP Craiova, a lansat licitația pentru execuția lucrărilor la „Centura de ocolire Craiova Varianta Sud DN 56 – DN 55 – DN 6”

Șoseaua de centură va fi amplasată în partea de sud a municipiului Craiova și face legatura între DN 56 (Craiova-Calafat), DN 55 (Craiova – Bechet) și DN 6 (București – Craiova – Timișoara).

În prezent, traficul de autovehicule din zona Calafat, Bechet și Drobeta-Turnu Severin înspre Caracal – Alexandria – București se desfășoară prin municipiul Craiova, ceea ce duce la o aglomerare semnificativa a traficului din oraș.

Valoarea estimată a procedurii este de 142,2 milioane de lei (fara TVA), care nu include și „cheltuieli diverse si neprevazute” din cadrul devizului general aprobat, arata autoritatea contractantă.

Durata contractului include 15 luni pentru execuția lucrărilor, la care se adaugă minimum 60 de luni – maximum 96 de luni pentru perioada de garanție.

În criteriile de atribuire, componenta financiară (prețul) are o pondere de 85%, iar componenta tehnică, de 15%.

Potrivit CNAIR, proiectul nu este finanțat din fonduri europene, ci din transferurile de la bugetul statului pentru cheltuieli de investiții.

Pentru a putea participa la licitație, ofertanții trebuie să demonstreze că cifra de afaceri medie anuală pe ultimii trei ani (2017, 2018, 2019) a fost de minimum 69 milioane de lei și că au dus la bun sfârșit, în ultimii 5 ani, lucrări de constructie/modernizare de drumuri în valoare cumulată de cel puțin 114 milioane de lei (fara TVA), precum și lucrări de construcție/modernizare pasaje în infrastructura de transport rutier/feroviar, în valoare cumulată de minimum 24 milioane de lei (fără TVA), la nivelul unuia sau a mai multor contracte.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 29 martie 2021.

 

CITEȘTE ȘI:

Faurecia va construi rezervoare de hidrogen pentru vanurile Renault

În 2021, multe firme vor fi cu spatele la zid și vor trebui să își restructureze afacerile. Analiză

COTAR propune impozitarea societăților de asigurare cu 5% din cifra de afaceri

 

 

Adaugati comentariu