Cum se obţine un nou Certificat de ITP

Proprietarii maşinilor trec adesea printr-o serie de situaţii în care este necesar un nou Certificat de ITP. În trei astfel de cazuri, reprezentanţii RAR arată care cum se rezolvă situaţia.
Registrul Auto Român

I. În cazul în care vehiculul trebuie reînmatriculat şi, totodată, s-a modificat şi numărul de înmatriculare al maşinii, pentru obţinerea un nou Certificat de ITP trebuie contactaţi reprezentanţii staţiei de ITP în cadrul căreia s-a efectuat ultima inspecţie tehnică periodică a vehiculului.

Acestora li se prezintă CIV şi/sau noul certificat de înmatriculare, din care să reiasă noul număr de înmatriculare al maşinii. În cazul în care reînmatricularea vehiculului s-a realizat în alt judeţ, trebuie contactată reprezentanţa judeţeană RAR din judeţul în care s-a reînmatriculat vehiculul.

Procedura se realizează în orice staţie autorizată de ITP din judeţul în care s-a reînmatriculat vehiculul, dar în prezenţa unui inspector RAR.

II. În cazul în care numărul de înmatriculare al vehiculului nu este corect menţionat în Certificatul de ITP, trebuie contactaţi reprezentanţii staţiei autorizate de ITP în cadrul căreia s-a efectuat inspecţia tehnică periodică a vehiculului, cărora li se solicită efectuarea corecturilor necesare.

III. În cazul în care nu este corectă valabilitatea ITP în baza de date RAR (interogare pe site) sau Anexa certificatului de înmatriculare/înregistrare nu este corect completată, trebuie contactaţi reprezentanţii staţiei autorizate de ITP în cadrul căreia s-a efectuat inspecţia tehnică periodică a vehiculului, cărora li se solicită efectuarea corecturilor necesare.

Adaugati comentariu