Răzvan Cuc: Pe lotul 3 al Autostrăzii Lugoj- Deva se va circula la sfârşitul lui septembrie

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a anunţat că lotul 3 al autostrăzii Lugoj- Deva, în lungime de 21,1 kilometri, va fi deschis circulaţiei la sfârşitul lunii septembrie.Predeal - Cristian

„Lotul 3 va fi deschis undeva la sfârşitul lunii septembrie. A fost preluat de către CNAIR, se fac lucrările. Va fi dat în trafic la sfârşitul lui septembrie. Deci acei 44 de kilometri vor fi în integralitate deschişi, se va circula de la Sibiu la Nădlac la profil de autostradă”, a declarat Răzvan Cuc, aflat în vizită pe şantierul autostrăzii Sebeş – Turda.

Reamintim că CNAIR a reziliat, la finalul lunii august, contractul Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva, deşi stadiul realizării a ajuns la 95,5%.

Neînţelegerile dintre autorităţile române şi constructorul lotului, au apărut în momentul în care ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a cerut firmei spaniole Comsa să ofere o garanţie a lucrărilor de 10 ani, în loc de 4 ani, aşa cum este stipulat în contractul iniţial.

„Lotul se putea deschide, dar ambiţia acestui constructor de a nu prelungi (perioada de garanţie) şi practic de a aplica un şantaj”, afirma în luna august 2019 ministrul Cuc.

Potrivit acestuia, autostrada Lugoj – Deva ar putea fi deschisă traficului, iar problemele de execuţie indentificate până în prezent ar putea fi remediate şi după deschiderea circulaţiei.

Pe de altă parte, CNAIR a susţinut că pentru lotul 3, consultantul nu a recomandat efectuarea recepţiei, deoarece nu au fost îndeplinite condiţiile tehnice pentru demararea acestei proceduri.

 

CITEŞTE ŞI:

Shane Dowling revine ca director general al ALD Automotive România

Mega-flotă de 187 de vehicule în leasing operaţional pentru Hidroelectrica

Posibil control pneumologic pentru şoferii cu permis de grupa a II-a

 

Adaugati comentariu