Razie printre taximetrişti

Legalitatea activităţii de taximetrie în şase aeroporturi a fost verificată de poliţişti timp de două ore, pentru cele aproape 250 de autoturisme controlate fiind aplicate 112 sancţiuni contravenţionale,
taxi

Totodată, poliţiştii au retras 14 certificate de înmatriculare, iar un permis de conducere a fost reţinut.

Controlul s-a desfăşurat sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, iar poliţiştii au făcut verificări în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Bacău şi Iaşi.

Au fost vizate persoanele care practică ilegal activitatea de taximetrie, cele care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum şi cele care, deşi sunt autorizate, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate al serviciilor oferite. Astfel, poliţiştii de la transporturi au verificat 257 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 112 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 40.855 de lei.

Dintre sancţiunile aplicate, 90 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice şi 22 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

Pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 14 certificate de înmatriculare.

De asemenea, poliţiştii au reţinut un permis de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce.

 

Adaugati comentariu