Advertisement

Iveco Daily Blue Power
Home Piaţa auto Vehicule comerciale uşoare Iveco Daily Blue Power – International Van of the Year 2018

Iveco Daily Blue Power – International Van of the Year 2018

Juriul internațional compus din 25 de jurnaliști a decis: câștigătorul titlului International Van of the Year 2018 este Iveco Daily Blue Power.

Nu este greu de înțeles ce anumie i-a convins pe distinșii jurnaliști să-i atribuie titlul suprem italianului. În primul rând – sistemul de propulsie complet electric, capabil de o autonomie de până la 200 km și capacității de încărcare a bateriilor în mai puțin de 2 ore la stațiile publice de mare putere. O altă caracteristică a vehiculului comercial electric este disponibilitatea în două versiuni de caroserie – van și șasiu – și capacitatea de a fi încărcat până la o greutate brută de 5,6 tone, fapt care îl transformă în vehicul ideal pentru o mulțime de aplicații urbane, de la transport și livrare de marfă, la transport de persoane.

Iveco Daily Blue Power

Pe lângă versiunea electrică, în gama Daily mai sunt disponibile și variantele  Hi-Matic, respectiv diesel. Prima este propulsată de un motor cu gaz natural comprimat, combinat cu o transmisie automată cu 8 trepte, dezvoltă 136 CP și 350 Nm și produce cu 76% mai puține particule și cu 12% mai puțini oxizi de carbon decât motorul diesel cu performanțe echivalente. Chiar dacă poluează mai mult, versiunea diesel a devenit cu 7% mai eficientă după revizuirea din 2016 și respectă normele Euro6, fiind totodată pregătită pentru introducerea noilor norme de stabilire a consumului, RDE, ce vor fi introduse în 2020.

”Felicitări companiei Iveco pentru nevelul la care a ajuns cu modelul Daily Blue Power. Iveco a fost mereu un promotor al sustenabilității în segmentul LCV. Noua gamă Daily Blue Power confirmă această poziție”, a declarat Jarlath Sweeney, președintele juriului IVOTY.

Iveco Daily este la a treia victorie în cei 40 de ani de viață, ultimul triumf datând din 2015. Compania italiană se află ”pe val”, adjudecându-și anul trecut și titlul ”Camionul Sustenabil al Anului” doi ani consecutivi: în 2017, Eurocargo a triumfat la categoria ”Distribuție”, iar pentru 2018, câștigătorul este noul Daily Hi-Matic Natural Power.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Vehicule comerciale uşoare

Piaggio Porter. Soluția perfectă pentru business-ul tău

În lumea vehiculelor comerciale compacte, Piaggio Porter strălucește ca un model de...

MAN TGE
Vehicule comerciale uşoare

MAN TGE Next Level

MAN TGE va primi o amplă actualizare odată cu lansarea modelului Next...

Mercedes-Benz eSprinter
Vehicule comerciale uşoare

Mercedes-Benz Sprinter. Soluții versatile pentru o paletă largă de aplicații

Noul Mercedes-Benz eSprinter vine acum cu flexibilitate ridicată în ceea ce privește...

ID. Buzz GTX
Vehicule comerciale uşoare

ID. Buzz GTX. Superlativ absolut

Volkswagen Vehicule Comerciale a prezentat, cu ocazia conferinței sale anuale, cel mai...