RATB va deveni societate pe acţiuni

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) va deveni societate pe acţiuni, cu denumirea Societatea de Transport Bucureşti SA, conform unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a viitoarei şedinţe a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).transport public


Acţionarii vor fi Primăria Capitalei, prin Consiliul General, şi Primăria Ilfov, prin Consiliul Judeţean.

Societatea nou înfiinţată va avea un capital social de peste 129 de milioane de lei, iar angajaţii regiei vor fi preluaţi şi reîncadraţi pe aceleaşi funcţii.

„Prin transformarea în societate pe acţiuni a RATB se vor asigura condiţiile pentru o funcţionare mai eficientă, mai economică, cu o marjă de profitabilitte şi cu posibilitatea de participare la licitaţii şi de accesare a fondurilor europene”, spun reprezentantii Primăriei Bucureşti.

În prezent, RATB are nevoie de acordul şi de capacitatea financiară a Consiliului General pentru înnoirea flotei de vehicule sau pentru diversificarea serviciilor oferite.

În acest an, municipalitatea Capitalei a încheiat un contract cu compania turca Otokar pentru achiziţia a 400 de autobuze noi Euro 6. Potrivit primarului general, PMB va pregăti achiziţia altor 400 de autobuze Euro 6, pentru a putea înlocui tot parcul auto al RATB. Gabriela Firea a precizat că, potrivit specialiştilor, pentru asigurarea unui transport în comun predictibil ar fi necesare 1.500 de autobuze.

 

Adaugati comentariu