RATB: A fost deschisă linia 418, între comuna Berceni şi Romprim Bucureşti

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) înfiinţează, începând de luni, 22 mai 2017, linia 418, care va asigura transportul călătorilor între comuna Berceni şi Staţia Romprim din sudul Capitalei.
ratb

Aceasta este cea de a 19-a linie preoraşeneasca asigurata de RATB şi va functiona între staţiile „Romprim” si „Berceni”, pe Sos. Oltenitei, Str. Ion Iriceanu, Sos. Berceni, Comuna Berceni. Astfel, numarul localitaţilor pentru care RATB asigura transportul catre Capitala a ajuns la 14. În prezent, RATB se afla în discuţii şi cu alte localităţi pentru înfiinţarea de noi linii, printre care Pantelimon, Chiajna şi Jilava.

RATB precizează că, pentru deschiderea procedurii de înfiinţare a liniilor preorăşeneşti, este necesară în primul rând o solicitare în acest sens adresată RATB de către primaria localităţii interesată să beneficieze de serviciul de transport.

Primarul general Gabriela Firea a creat deja cadrul legal, la sfârşitul lunii martie, când a propus Consiliului General al Municipiului Bucureşti, iar aceasta a aprobat proiectul de hotarâre de înfiinţare a 56 de trasee între Capitala şi diverse localitaţi ilfovene.

Tariful unei călătorii pe liniile preorăşeneşti este stabilit la 1,50 lei, iar abonamentele lunare au urmatoarele tarife: abonamente pentru o linie – 35 de lei, pentru doua linii – 95 de lei, iar pentru toate liniile – 125 de lei.

 

Adaugati comentariu