Un nou control în trafic. 77% dintre autovehicule prezentau defecțiuni majore

În weekendul trecut, alături de polițiștii rutieri din București, Registrul Auto Român (RAR) a derulat noi controale în trafic, 77% dintre autovehiculele inspectate prezentând defecțiuni majore și/sau periculoase.
RAR

Printre defecțiunile constatate s-au numărat elemente de caroserie prinse cu “șoricei” din plastic, modificări care pot pune în pericol siguranța pietonilor sau lipsa anumitor componente ale sistemului de amortizare a zgomotului.

Potrivit RAR, jumătate dintre autovehiculele verificate prezentau neconformități în ceea ce privește emisiile poluante chimice și fonice, iar trei au fost încadrate în categoria pericol „iminent de accident”.

Registrul Auto Român precizează că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea tehnică generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele mașini care sunt susceptibile de a prezenta neconformități.

Certificatul de înmatriculare reținut pentru deficiențe tehnice poate fi recuperat în urma reinspectării autovehiculului, activitate prin care se certifică remedierea defecțiunilor constatate cu ocazia controlului în trafic. Demersul este posibil doar în reprezențantele Registrului Auto Român.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Editorial Flote Auto. Era materiilor prime ieftine a ajuns la final

Cum a ajuns Arval România liderul pieței de leasing operațional full service

 

 

Adaugati comentariu