RAR nu emite certificatul de agreare taxi dacă maşinile au folii pe geamuri

Registrul Auto Român (RAR) nu emite certificatul de agreare taxi dacă mașinile în cauză au pe geamuri folii sau alte tratamente chimice (vopsea) care obturează vizibilitatea, a anunțat instituția, care invocă Legea 66/23.03.2022 publicată în M.Of. 283/2022Cartea de Identitate a Vehiculului

Potrivit RAR, există însă și particularitatea ca geamurile laterale spate și luneta, care nu fac parte din câmpul principal de vizibilitate, să poată avea o transparență mai redusă, însă doar dacă geamul respectiv a fost omologat ca atare de fabricant.

”Ca sa fiți siguri că geamurile mai închise la culoare ale taxiului sunt în regulă și nu vor face obiectul respingerii mașinii la inspecția RAR, asigurați-vă că au imprimate din fabricație caracteristicile V43R (marcajul ștanțat care atestă că geamul este conform). Mai pe scurt, este în regulă cu geamuri fumurii pe lateral spate și lunetă doar daca au marcajul V43 R și doar dacă NU sunt aplicate folii peste geam, fie ele și certificate!”, a transmis RAR.

În caz contrar, instituția sancționează orice abatere în privința vizibilității, dacă mașina este trasă pe dreapta de poliție la un control în trafic sau dacă se prezintă la sediile Registrului cu prilejul oricărei verificări.

RAR precizează că toate detaliile menționate sunt valabile doar pentru activitatea de taximetrie, pentru emiterea unui certificatul de agreare taxi.

 

CITEȘTE ȘI:

Germania reduce taxele pe carburanți. Benzina va fi mai ieftină cu 0,30 eurocenți/litru

Contribuabilii europeni vor plăti 12 mld. euro pentru reducerea taxelor pe carburanți, în beneficiul bogaților

 

 

Adaugati comentariu