RAR. Din 300 de mașini verficate, aproape jumătate aveau deficiențe majore sau periculoase
rar

O amplă acțiune de control a fost desfășurată de Registrul Auto Român (RAR) în vestul țării,
cu scopul de a înlătura din circulație autovehiculele care, prin deficiențele tehnice pe care le au, pun în pericol siguranța traficului.

Inspectorii RAR au intensificat săptămâna aceasta controalele desfășurate în județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș și Caraș Severin, au fost suplimentate echipajele de Control Tehnic în Trafic, astfel încât s-au efectuat zilnic acțiuni cu câte două echipaje în fiecare județ.

În timpul controalelor au fost verificate în trafic 304 autovehicule, iar aproape jumătate dintre acestea (42,76%) prezentau deficiențe majore și/sau periculoase. Treizeci și trei de autovehicule au fost încadrate în categoria “pericol iminent de accident”, 14,29% prezentau neconformități în ceea ce privește emisiile poluante, iar 9 aveau ITP expirat sau anulat.

”Pentru Registrul Auto Român a fost și rămâne o prioritate starea tehnică bună a mașinilor, motiv pentru care vă recomandăm să nu uitați să treceți pe la service de câte ori este necesar și să aveți grijă să păstrați autovehiculul în parametri de siguranță. Vă reamintim, de asemenea, că puteți redobândi talonul reținut în trafic doar în urma reinspectării tehnice a autovehiculului, activitate prin care se certifică remedierea defecțiunilor constatate cu ocazia controlului. Demersul este posibil doar la reprezențantele Registrului Auto Român din întreaga țară”, au precizat reprezentanții RAR.

 

CITEȘTE ȘI:

Măsurile de relaxare care intră în vigoare de sâmbătă, 15 mai

STB vrea sa renunțe la tariful de 1,3 lei/cursă. Propune un tarif de 3 lei/oră

BAAR: Costul mediu al reparaţiilor auto a crescut cu peste 8% în 2020

 

 

Adaugati comentariu