Preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu, Constantin Brezuică, a anunţat că, în cadrul programelor Rabla şi Rabla Plus, există în continuare fonduri disponibile pentru persoane juridice, iar în acest context termenul de înscriere pentru firme a fost prelungit până la sfârşitul lunii noiembrie.
Iniţial, persoanele juridice interesate puteau depune dosare de acceptare până la data de 29 septembrie 2017.
Până acum, pentru persoanele juridice au avut loc 4 sesiuni de obţinere a finanţării. În programul Rabla au fost acceptate 1.217 dosare pentru 2585 vehicule, iar în cadrul programului Rabla Plus, 105 dosare pentru 446 vehicule.
Pentru Programul Rabla Clasic, cuantumul primei de casare este de 6.500 lei şi se acordă pentru autovehiculul nou al cărui sistem de propulsie generează maximum 130 g CO2/km. La prima de casare se poate adăuga un ecobonus de 1.000 lei care se acordă la achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie care
generează o cantitate de emisii de maximum 98 g CO2/km în regim de funcţionare mixt şi/sau un ecobonus în valoare de 1.700 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie hibrid.
În cadrul Programului Rabla Plus, se acordă un ecotichet de 45.000 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric sau 20.000 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid plug-in cu sursă de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50 g/km.
Prima de casare oferită în cadrul Programului Rabla Clasic se poate cumula cu ecotichetul prevăzut de Programul Rabla Plus. În cazul în care solicitantul casează o maşină mai veche de 8 ani şi decide să achiziţioneze un autovehicul nou electric, beneficiază atât de prima de casare de 6.500 lei, cât şi de ecotichetul de 45.000 lei, iar dacă optează pentru un autovehicul electric hibrid plug-in va primi prima de casare de 6.500 lei şi ecotichetul de 20.000 lei.
Comentați?