Rabla Clasic : 11.000 de rezervări din partea persoanelor fizice

La mai puţin de o săptămână de la suplimentarea bugetului alocat Programului Rabla Clasic, în sistemul informatic al Administraţiei Fondului pentru Mediu au fost înregistrate aproximativ 11.000 de rezervări, din partea persoanelor fizice.susținerea producției auto

Conform AFM, în data de 21 septembrie, mai erau disponibile aproximativ 15.000 prime de casare pentru persoanele fizice.

Programul Rabla Clasic a fost reluat luni, 17 septembrie, fiind vorba de 30.000 de noi prime de casare în valoare de 6.500 de lei, disponibile în urma rectificării Fondului pentru Mediu cu 198 de milioane de lei.

Pentru Programul Rabla Clasic, cuantumul primei de casare este de 6.500 lei si se acorda pentru autovehiculul nou al carui sistem de propulsie genereaza maximum 130 g CO2/km.

La prima de casare se poate adăuga un ecobonus de 1.000 lei care se acordă la achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii de maximum 98 g CO2/km în regim de funcţionare mixt şi/sau un ecobonus in valoare de 1.700 lei la achizitionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie hibrid. Dacă întrunesc ambele condiţii, cele două ecobonusuri pot fi cumulate cu prima de casare.

 

Adaugati comentariu