Propunere pentru eliminarea taxelor de pod

O propunere legislativă care vizează eliminarea taxelor de utilizare a podurilor Giurgeni - Vadu Oii şi Feteşti - Cernavodă a fost depusă recent la Senat, în procedură de urgenţă, iniţiativa fiind susţinută de 65 de parlamentari PNL.despăgubiri

Concret, proiectul de lege are ca obiect modificarea Anexei 3 la Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, în sensul eliminării poziţiilor 2 şi 3 din tabel, unde sunt prevăzute Podul Giurgeni – Vadu Oii, şi cel de la Feteşti – Cernavodă.

În opinia iniţiatorilor, taxa de trecere peste aceste poduri a fost introdusă din raţiuni pur financiare, fapt care a determinat prezenţa unei duble impuneri, atâta timp cât utilizatorii drumurilor publice din România plătesc rovinieta, care reprezintă o taxă pentru utilizarea drumurilor şi podurilor amplasate pe drumurile naţionale şi autostrăzile din România.

Aceştia subliniază că în statele traversate de Dunăre, precum Serbia, Ungaria sau Austria, nu există taxe similare pentru trecerea podurilor peste Dunăre.

Adaugati comentariu