Proiectul liniei de metrou Gara de Nord – Gara Progresul a fost lansat în dezbatere publică

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru tronsonul Gara de Nord - Gara Progresul, parte din magistrala de metrou M4 (Lac Străulești - Gara Progresu), a fost lansat în dezbatere publică, a anunțat, joi, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.gara progresul

Potrivit acestuia, magistrala va avea 14 stații: Gara de Nord, Știrbei Vodă, Bogdan Petriceicu Hașdeu, Uranus, George Rozorea, Chirigiu, Filaret, Eroii Revoluției 2, George Bacovia, Toporași, Nicolae Cajal, Luică, Giurgiului, Gara Progresul.

Lungimea traseului este de aproximativ 12 km și se estimează că pe tronsonul Gara de Nord – Gara Progresul capacitatea de transport va fi de 50.000 de călători pe oră și sens.

Gara Progresul

Valoarea estimată a lucrării este de circa 7,2 miliarde de lei, fără TVA.

Proiectul este coordonat de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, iar propunerile și sugestiile sunt așteptate la Primăria Municipiului București până pe data de 13 februarie 2023:

Persoanele interesate pot trimite propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare până la data de 13 februarie 2023:

  • prin site-ul www.pmb.ro;
  • ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail: relatiipublice@pmb.ro/ proiecte.supuse.dezbaterii.publice@pmb.ro;
  • prin poștă pe adresa P.M.B. – B-dul Regina Elisabeta nr. 47, sector 5 – Directia Asistență Tehnică și Juridică;
  • la Registratura P.M.B. (C.I.D.R.C.), la adresa B-dul Regina Elisabeta, nr. 42, sector 5, în zilele de luni, marți, joi și vineri între orele 08.30 -16.30, și în ziua de miercuri, în intervalul orar 8.30-18.30.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Oferte depuse pentru primele 6 pasaje rutiere finanțate prin PNRR. Unde vor fi amplasate

Fonduri UE pentru modernizarea DN 28B Târgu-Frumos – Botoșani. Lucrările ar trebui finalizate în 2023

 

 

 

Adaugati comentariu