Proiectul înfiițării Companiei Naționale de Investiții Rutiere, în dezbatere publică

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii - MTI a inițiat procedura de consultare publică cu privire la proiectul de Hotărâre a Guvernului privind aprobarea Statutului Companiei Naționale de Investiții Rutiere - CNIR.
asigurare

Informațiile referitoare la proiectul de act normativ precum și modalitățile prin care cei interesați pot participa la procesul decizional sunt publicate pe site-ul MTI la adresa http://bit.ly/cnir_statut

”După ce Legea nr. 50/2021 a intrat în vigoare am început să scriem cadrul normativ care este necesar pentru funcționarea Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere – S.A. Sunt etape care trebuie parcurse, iar în această fază toți cei interesați pot veni cu propuneri sau observații. De astăzi avem în consultare publică proiectul de Hotărâre a Guvernului privind aprobarea Statutului Companiei Naționale de Investiții Rutiere – S.A și așteptăm contribuția fiecăruia dintre dumneavoastră, ce poate fi transmisă prin una dintre modalitățile precizate în anunțul publicat pe site-ul MTI”, a declarat ministrul Cătălin Drulă.

CNIR este dezvoltatorul de infrastructură de transport rutier de interes public, de natura autostrăzilor, drumurilor expres, drumurilor naţionale, variantelor ocolitoare, precum şi a altor elemente de infrastructură rutieră definite conform legii, care fac parte din strategiile naţionale sau din documentele strategice aprobate în acest sens, şi are drepturile, obligaţiile şi răspunderile ce îi revin în această calitate, potrivit reglementărilor interne şi actelor juridice internaţionale la care România este parte.

Potrivit art. 62 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 55/2016, cu modificările și completările ulterioare, prin Hotărâre a Guvernului se aprobă Statutul Companiei Naționale de Investiții Rutiere S.A.

 

CITEȘTE ȘI:

Cum se aleg vehiculele în funcţie de TCO

Vânzările mondiale de vehicule electrice au explodat, în trim.I, cu 140%

Bulgaria a modificat condițiile de intrare în țară, în contextul pandemiei de Covid-19

 

Adaugati comentariu