Proiect de lege pentru siguranţa în transportul elevilor

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a anunţat că va depune un proiect de lege prin care transportul elevilor să fie realizat doar cu autobuze sau microbuze dotate cu centuri de siguranţă.
centura-siguranta-floteauto

Parlamentarul spune că această problemă i-a fost semnalată de părinţii îngrijoraţi de faptul că, atunci când un copil merge cu clasa la o piesă de teatru sau într-o excursie, autocarele sau microbuzele puse la dispoziţie de firma de transport nu au centuri sau sisteme de siguranţă potrivite pentru copii sau stau trei pe două scaune.

Voi depune o iniţiativă legislativă prin care transportul public şcolar să fie realizat doar cu autocare sau microbuze care au centuri de siguranţă sau sisteme de siguranţă. La ora actuală, legea are lacune care pot conduce la victime în rândul copiilor, în cazul unui accident”, susţine deputatul.

Proiectul va prevedea şi sancţiuni în cazul în care firmele de transport care pun la dispoziţia grădiniţelor şi şcolilor autobuze şi microbuze nu respectă regulile.

„Aceasta este o chestiune care trebuie tratată cu maximă seriozitate: amenzi, în primă instanţă şi apoi, dacă legea nu este respectată: anularea licenţei de transport. Nu ne jucăm cu viaţa copiilor şi părinţii trebuie să aibă liniştea că atunci când îşi lasă copiii într-o excursie şcolară, aceştia se află în siguranţă”, conchide Ovidiu Raeţchi.

 

 

Adaugati comentariu