Programul Rabla va fi suplimentat la rectificarea bugetară

La următoarea rectificare bugetară, Guvernul va suplimenta fondurile pentru programul Rabla, în condiţiile în care cele 320 de milioane de lei alocate pentru acest an au fost epuizate încă de la începutul lunii iunie.
Rabla

Potrivit ministrului Mediului, Graţiela Gavrilescu, din bugetul epuizat pe 2019 au fost acordate aproximativ 35.000 de prime de casare.

Rectificarea bugetară este programată pentru sfârşitul lunii iulie.

Oficialul guvernamental a precizat că şi programul Rabla Plus, destinat vehiculelor ecologice, a înregistrat o premieră, bugetul de 15 milioane de lei fiind consumat pentru prima dată de la lansarea programului.

„Datorită acestui program avem acum 333 de maşini hybrid plug-in sau 100% electrice noi care circulă pe şoselele României, fără să polueze. Am suplimentat bugetul chiar de săptămâna trecută, cu încă 15 milioane de lei şi sperăm ca şi această sumă să fie cheltuită de români”, a arătat ministrul mediului, Graţiela Gavrilescu.

Aceasta a adăugat că a fost lansat programul de finanţare a staţiilor de încărcare pentru reşedinţele de judeţ, cu un buget de 90 de milioane de lei.

Totodată, au fost finalizate şi procedurile de finanţare a staţiilor de încărcare care urmează să fie amplasate pe drumurile naţionale, europene şi pe autostrăzi, programul aşteptând acordul Comisiei Europene pe schema de ajutor de stat, după care poate demara.

 

CITEŞTE ŞI:

Cât plăteşte CNAIR pentru supervizarea a 5 loturi de autostrăzi

Circulaţia rutieră, închisă pe porţiuni din 2 drumuri naţionale

Modernizare de 58 mil. euro pe axa rutieră Botoşani – Iaşi

 

Adaugati comentariu