Ministrul Transporturilor promite 100 km de autostradă în 2019

În 2019 vor fi deschişi traficului 100 de kilometri de autostradă, a anunţat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, care, însă, a declarat că nu-şi va da demisia dacă această ţintă nu va fi atinsă.
ministrul Transporturilor

„Loturile Lugoj-Deva 3 şi 4, adică 44 de kilometri, vor fi deschise în prima parte a lunii august, în cel mult două săptămâni. Joi mă duc acolo şi voi estima exact”, a exemplificat şeful Transporturilor.

Răzvan Cuc consideră că lucrările depind foarte mult de condiţiile meteo.

„Eu, în momentul de faţă, la ce am evaluat şi am discutat cu constructorii, vorbim de kilometri de autostradă care vor fi daţi în trafic… Angajamente şi-au luat toţi că vor termina, dar acolo unde văd un progres fizic de 30%, cum e cazul lotului Cheţani-Câmpia Turzii, acolo nu pot spune că se vor finaliza lucrările până la finele anului, şi ar însemna că ne minţim reciproc. Asta i-am reproşat şi domnului Neaga. Dânsul spunea: „Nu, că dacă terminăm structurile…”, chiar dacă terminăm structurile, noi nu putem controla vremea”, a precizat ministrul, în cadrul unei conferinţe de prese.

Acesta a adăugat că, în cazul în care ţinta de 100 de km nu va fi atinsă, nu va demisiona.

„Eu vă întreb un lucru: dacă de acum înainte trei luni de zile plouă încontinuu, ce pot să fac eu? Să-i cer lui Dumnezeu să-şi pună mandatul pe masă? Vă întreb”, s-a adresat ministrul Transporturilor jurnaliştilor.

Ministrul a venit la conferinţa de presă cu mâna stângă în ghips, fracturată în urma accidentului auto de săptămâna trecută, şi a precizat că va continua să meargă în vizite pe şantiere.

 

CITEŞTE ŞI:

Programul Rabla va fi suplimentat la rectificarea bugetară

Cât plăteşte CNAIR pentru supervizarea a 5 loturi de autostrăzi

Circulaţia rutieră, închisă pe porţiuni din 2 drumuri naţionale

 

 

Adaugati comentariu