Programul „Rabla” va fi completat cu „Rabla Plus”

Guvernul a aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul în curs al Fondului pentru Mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu, din care vor fi finanţate Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional şi Programul de stimulare a achiziţionării de maşini noi electrice şi hibride - "Rabla Plus".
deloitte

Potrivit reprezentanţilor Executivului pentru Fondul de Mediu se estimează venituri totale de 836,46 milioane de lei şi cheltuieli de 838,66 milioane lei, deficitul de 2,2 milioane de lei urmând a fi acoperit din excedentul anilor anteriori.

Prin Programul Rabla, anul trecut au fost scoase din uz 25.423 de autovehicule cu o vechime mai mare de 8 ani, suma alocata fiind de 220 milioane lei. Pentru 2016, prin proiectul de buget s-au alocat 145 de milioane lei pentru finantari noi, prin care se estimeaza ca vor fi scoase din uz aproximativ 20.000 de autovehicule.

Pentru „Rabla Plus” au fost alocate 75 milioane de lei.

Executivul a mai anunţat doar că din Fondul de Mediu vor mai fi finanţate programele: Casa Verde, completat de „Casa Verde Plus”, „Sisteme integrate de alimentare cu apă, canalizare, staţii epurare”, împădurirea terenurilor degradate, realizarea pistelor pentru biciclişti, educaţia şi conştientizarea publicului privind protecţia mediului.

 

 

Adaugati comentariu