Programul „Rabla” pentru persoane juridice a demarat în data de 4 mai

Programul Rabla pentru achiziţionarea de maşini noi de către persoane juridice a început în data de 4 mai, în cadrul acestuia fiind alocate 5.000 de vouchere, conform lui Adrian Gearâp, preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu.
programul-rabla-floteauto

„Programul (Rabla — n.r.) pentru persoane juridice va demara pe 4 mai cu sesiunea de depunere a dosarelor din partea instituţiilor publice”, a spus Gearâp, citat de Agerpres.

În cadrul Programului Rabla, cu o valoare totală de 200 milioane lei, au fost alocate 20.000 de tichete pentru persoane fizice şi 5.000 de tichete pentru persoane juridice şi instituţii publice. Tichetele vor fi alocate electronic, în sistemul informatic gestionat de Administraţia Fondului pentru Mediu.

programul-rabla-pentru-persoane-juridice-floteauto
Au fost alocate 5.000 de tichete pentru persoane juridice şi instituţii publice

Din totalul bugetului alocat, 162,5 milioane lei sunt destinate pentru persoanele fizice, iar 37,5 milioane lei pentru persoanele juridice, inclusiv instituţii publice, operatori economici fără personalitate juridică, organizaţii profesionale care sunt organizate şi îşi desfăşoară activitatea în una dintre formele de exercitare a profesiei liberale.

 

Pe de altă parte, persoanele fizice care vor să achiziţioneze o maşină nouă pot aplica, începând de luni, în cadrul Programului Rabla.

În urma sesiunii de depunere şi validare a dosarelor producătorilor, importatorilor de autoturisme şi distribuitorilor pentru Programul „Rabla 2015” au fost validaţi peste 100 de dealeri auto.

Valoarea eco-bonusurilor este de 750 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km, în regim de funcţionare mixt, potrivit menţiunilor înscrise în certificatul de conformitate al autovehiculului nou.

La achiziţionarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid (tehnologii hibrid convenţionale) se va acorda un ecobonus în valoare de 1.500 lei. Pentru cumpărarea unui autovehicul nou electric hibrid (tehnologii avansate de tip plug-in) se va acorda un eco-bonus în valoare de 2.500 lei.

În continuare, se menţine posibilitatea cumulării a maxim două eco-bonusuri. Valoarea primei de casare a fost menţinută la 6.500 lei.

Ghidul de finanţare pentru Programul „Rabla 2015” a fost aprobat prin Ordinul ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, publicat în Monitorul Oficial al României din 30 martie 2015.

 

 

Adaugati comentariu