Advertisement

miting-protest-organizat-assai-impotriva-legislatiei-asigurari-floteauto
Home Administrare flote Asigurări Miting de protest organizat de ASSAI împotriva legislaţiei din asigurări

Miting de protest organizat de ASSAI împotriva legislaţiei din asigurări

Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI) împreună cu mai multe organizaţii de protectie a consumatorului şi din transporturi organizează, în data de 29 aprilie, un miting în faţa Palatului Parlamentului şi sediului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Potrivit preşedintelui ASSAI, Cristian Muntean, sunt aşteptaţi şi sute de şoferi, principale lor revendicări fiind:

  1. Legiferarea de urgenţă a Corpului Experţilor si Evaluatorilor Tehnici Independenţi (CEETAR). Proiectul de lege este în beneficiul celor peste 5 milioane de proprietari de autovehicule din România, sistem care funcţionează cu succes de peste 15 ani în ţări vest europene.
  2. Demiterea preşedintelui ASF, Mişu Negriţoiu, considerat cel mai nociv preşedinte pe care l-a avut vreodată ASF şi CSA. Acesta protejează făţiş interesele financiare ale corporaţiilor din piaţa de asigurări în detrimentul milioanelor de asiguraţi români.
  3. Oprirea demersurilor de lobby ale unor parlamentari, în frunte cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, în favoarea societăţilor de asigurări. Acestora le reamintim că au fost aleşi pentru a reprezenta interesele cetăţenilor acestei ţări si nu interesele financiare ale unor corporaţii financiare cu care au relaţii nepotrivite.
  4. Abrogarea normei recent adoptate de ASF privind reclamaţiile. Respectiva normă protejează societăţile de asigurări în defavoarea consumatorilor de produse de asigurări.
  5. Abrogarea de urgenţă a recent adoptatei Norme RCA, care reduce valoarea despăgubirilor cu 30-50% în cazul daunelor majore. Reamintim că potrivit normei, începând de la 1 Ianuarie 2015, păgubiţii RCA primesc mai puţini bani pentru daunele majore, ASF protejând astfel interesele financiare ale societăţilor de asigurări.

Atât clasa politică românească, cât şi conducerea ASF trebuie să înţeleagă că, dincolo de interesele personale, există peste 5 milioane de proprietari de autovehicule cu drept de vot, dezavantajaţi în acest moment de legi strâmbe şi instituţii murdare”, spune Cristian Muntean, preşedintele ASSAI.

miting-protest-organizat-assai-impotriva-legislatiei-asigurari-floteauto
Sute de şoferi sunt aşteptaţi la mitingul din 29 aprilie

Mitingul se va desfăşura, după următorul program: orele 10.00 – Parlamentul României – Piaţa Izvor; orele 12:00 – sediul Autorităţii de Supraveghere Financiară

Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente – A.S.S.A.I. – este asociaţia care reprezintă interesele service-urilor auto din România şi are rolul de a proteja şi dezvolta industria auto românească. Scopul Asociaţiei ca organizaţie non-guvernamentală profesională este să reprezinte industria de service-uri auto independente în faţa autorităţilor române, organizaţiilor profesionale, patronale şi sindicale, a comunităţii de afaceri şi a societăţii civile.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

RCA
Asigurări

Piața RCA, în scădere cu 11% în trimestrul I din 2024, la 2,15 miliarde de lei

Volumul primelor brute subscrise pe segmentul RCA de societățile autorizate și reglementate...

auto
Asigurări

Piaţa poliţelor auto a crescut, anul trecut, la 13 miliarde de lei

Valoarea primelor brute subscrise pentru asigurările auto, RCA şi Casco, s-a situat...

tarifele RCA
Asigurări

Tarifele RCA rămân plafonate până la 30 septembrie 2024

Guvernul a decis prelungirea cu trei luni, până la 30 septembrie 2024,...

casco
Asigurări

Aproximativ 2.000 de notificări de daune în baza polițelor CASCO ca urmare a furtunii de săptămâna trecută

Ca urmare a furtunii de săptămâna trecută, companiile de asigurare membre ale...