Programul Rabla Local va fi modificat. Contribuția primăriilor va scădea la 20-25%

Programul Rabla Local va fi modificat astfel încât contribuția primăriilor să scadă până la 20-25%, în contextul în care autoritățile publice locale spun că nu au bani pentru a susține 50% din bonusul de 3.000 de lei pentru casarea unei maşini vechi. În acest context, contribuția Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) va urca la 75-80%
Rabla Local

Potrivit minidtrului Mediului, Tanczos Barna, modificările vor fi făcute săptămâna viitoare.

„Acest program o să însemne o contribuţie mai mare de la AFM – o să urcăm de la 50% undeva la 75-80% – şi căutăm o modalitate de decontare mult mai facilă pentru primării, pentru a evita avansarea tuturor cheltuielilor din partea primăriilor şi a degreva primăria de această problemă de cash-flow”, a afirmat Tanzcos Barna.

La finalul lunii august, AFM a anunţat lansarea Programului privind casarea autovehiculelor uzate.

Astfe, începând de vineri, 23 septembrie 2022, solicitanţii unităţi administrativ-teritoriale organizate la nivel de comună, oraş sau municipiu şi subdiviziuni administrativ-teritoriale ale municipiului Bucureşti îşi vor putea crea conturi de utilizator pentru înscrierea în cadrul Programului privind casarea autovehiculelor uzate. Ulterior, în perioada 30 septembrie 2022, ora 10:00 – 25 noiembrie 2022, ora 14:00, sau până la epuizarea bugetului alocat sesiunii de finanţare, solicitanţii vor depune cererile de finanţare, împreună cu documentaţia aferentă, în aplicaţia informatică prin intermediul conturilor de utilizator create.

AFM a mai precizat că este foarte important ca persoana fizică care doreşte să se înscrie în programul Rabla Local să verifice dacă UAT-ul unde are domiciliul participă la program şi să caseze şi să radieze autovehiculul uzat numai după ce se asigură de acest lucru.

În cadrul acestui program, în schimbul casării unui autovehicul mai vechi de 15 ani, persoana fizică primeşte un stimulent în valoare de 3.000 lei.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Economist german: Prețurile mari la energie electrică pun în pericol electromobilitatea

Franța reduce și mai mult prețurile carburanților la pompă

 

 

Adaugati comentariu