CNAIR va semna astăzi contractele pentru construcția a două loturi de pe Autostrada A7

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va semna astăzi, la Focşani, contractele pentru loturile 1 şi 4 de pe tronsonul Buzău - Focşani, parte din Autostrada Moldova A7, potrivit ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu.
A7

Ofertantul desemnat câştigător pe loturile 1 şi 4 este Asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade. Valoarea contractelor este, pentru lotul 1, de 689.285.996,26 lei, fără TVA, iar pentru lotul 4 de 763.720.833,05 lei, fără TVA, a informat CNAIR, pe 22 august.

Durata de execuţie a contractelor este de 20 de luni, iar perioada de garanţie a lucrărilor este de 10 ani.

Ministrul Transporturilor a adăugat că, în zilele următoare, va fi anunţat câştigătorul şi pentru celelalte două loturi de pe Autostrada A7 – loturile 2 şi 3 – urmând, ca la jumătatea lunii septembrie, contractele să fie semnate.

Totodată, Sorin Grindeanu a mai menționat că se apropie și termenul-limită de depunere a ofertelor pentru tronsoanele Bacău – Paşcani şi pe Focşani – Bacău, parte tot din A7

”Acele termene sunt la jumătatea lunii septembrie, suntem în grafic. Ştiţi că borna este la anul, cu 50% contracte semnate pe rutier. Borna în PNRR”, a a explicat ministrul Transporturilor.

Potrivit acestuia, pe 12 septembrie, CNAIR trebuie să desemneze câştigătorul pe Margina – Holdea, „celebrul tronson cu pasaje pentru urşi”.

„Termenul pentru finalizarea licitaţiei este 12 septembrie pe celebrii 14 kilometri de la Margina la Holdea. Termenul să menţine. Deci, într-o săptămână, vom anunţa câştigătorul. Am avut o discuţie cu cei de la CNAIR legat de acest subiect şi şi-au întărit poziţia de a menţine termenul asumat iniţial”, a precizat ministrul.

Şeful de la Transporturi a adăugat că firma desemnată câştigătoare pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru A13 a înştiinţat CNAIR că vrea să renunţe la contract.

„În această săptămână, probabil, se va adopta acel OUG prin care se fac anumite reglaje şi care ne vor da posibilitatea ca această reziliere să poată fi făcută fără alte chestiuni care ar îngreuna viitorul calendar. În această situaţie nu e doar A13, este şi Piteşti-Mioveni. Și acolo aceeaşi companie a înştiinţat CNAIR că vrea să renunţe la contract. Le-am cerut celor de la CNAIR un calendar foarte strâns pentru reluarea acestor licitații”, a mai spus Grindeanu.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Licitația pentru construcția “Alternativei Techirghiol” va fi lansată anul viitor

Un pas înainte pentru lărgirea DN 7 Bâldana-Titu. Renault aşteaptă modernizarea de 15 ani

 

 

Adaugati comentariu