Advertisement

garanții
Home Finanţare Fonduri publice Programul IMM Invest. Ce garanții cer acum băncile de la companii

Programul IMM Invest. Ce garanții cer acum băncile de la companii

Guvernul a eliminat două condiţionalităţi din programul IMM Invest, astfel că firmele care aplică pentru creditele garantate de stat nu vor mai depune declaraţii pe proprie răspundere prin care să ateste că au fost afectate de Covid 19, iar băncile nu vor mai institui, drept garanții, ipotecă mobiliară asupra universalităţii bunurilor companiilor beneficiare.

Astfel, în urma modificărilor, creditele acordate pentru investiţii vor avea drept garanții suplimentare a garanţiei acordate de stat doar asupra activelor finanţate prin împrumuturile acordate, respectiv bunurile şi echipamentele cumpărate de companie.

De asemenea, în cazul creditelor pentru linii/capital de lucru, garanții se vor constitui doar asupra conturilor deschise de beneficiarii împrumuturilor la banca titular a creditului.

Guvernul a aprobat şi propunerea Ministerului Finanţelor Publice de a elimina prevederea potrivit căreia băncile puteau solicita întreprinderilor mici şi mijlocii care aplicau în programul IMM Invest o declaranţie pe proprie răspundere prin care să ateste că au fost afectate de criza COVID-19.

Peste 60.500 de IMM-uri înscrise

Potrivit Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) sunt înscrise în program un număr de 60.541 de întreprinderi mici şi mijlocii, iar în prima fază vor fi susţinute peste 750.000 de locuri de muncă.

„FNGCIMM anunţă public faptul că s-a ajuns la zi în ceea ce priveşte analiza de eligibilitate a înscrierilor în aplicaţia www.imminvest.ro., un număr de 60.541 întreprinderi mici şi mijlocii sunt înscrise în programul IMM Invest, iar un prim efect benefic este că, în prima fază, vor fi susţinute peste 750.000 de locuri de muncă”, arată instituţia.

Potrivit sursei citate, în mai puţin de o lună de la lansarea Programului IMM Invest şi de la deschiderea înscrierilor în aplicaţia www.imminvest.ro pentru companiile de tip IMM, programul guvernamental a intrat în cea de-a treia fază de implementare.

„Procesul de analiză este la zi, iar solicitările eligibile sunt transmise într-un ritm accelerat către bănci. În maximum 72 de ore de la înscrierea în aplicaţie, fiecare solicitare a fost fie admisă din punctul de vedere al eligibilităţii, fie s-au cerut clarificări IMM-ului în vederea completării sau corectării documentaţiei necesare în această fază. Partenerii bancari au digitalizat procesele de analiză a acestor solicitări, astfel într-un timp foarte scurt vor reuşi să proceseze un volum foarte mare de cereri de credit”, menţionează FNGCIMM.

 

CITEȘTE ȘI:

Renault, Nissan şi Mitsubishi şi-au clarificat rolurile în cadrul Alianţei. Noua organizare

Cum pariază Grupul Volkswagen pe industria auto din China. Pregăteşte două investiţii majore

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Călărași
Flotă verdeFonduri publice

Flotă de 20 de autovehicule ”verzi” pentru Primăria Călărași

Primăria Călărași intenționează să achiziționeze, prin licitație, un număr de 20 de...

Electric UP
Fonduri publice

Programul Electric Up 2 va avea un buget de minimum 450 milioane lei

Noul program Electric UP a intrat, oficial, în linie dreaptă, bugetul alocat...

Rabla Plus
Flotă verdeFonduri publice

Noi finanţări în Programul ”Rabla Plus”, în valoare de 22,4 milioane de lei

Comitetul de avizare al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) a aprobat noi...

rabla plus 2024
Flotă verdeFonduri publice

Finanţele au înjumătățit ecotichetul pentru Rabla Plus fără consultarea Ministerului Mediului

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a afirmat că decizia de reducere a valorii...