Advertisement

garanții
Home Finanţare Fonduri publice Programul IMM Invest. Ce garanții cer acum băncile de la companii

Programul IMM Invest. Ce garanții cer acum băncile de la companii

Guvernul a eliminat două condiţionalităţi din programul IMM Invest, astfel că firmele care aplică pentru creditele garantate de stat nu vor mai depune declaraţii pe proprie răspundere prin care să ateste că au fost afectate de Covid 19, iar băncile nu vor mai institui, drept garanții, ipotecă mobiliară asupra universalităţii bunurilor companiilor beneficiare.

Astfel, în urma modificărilor, creditele acordate pentru investiţii vor avea drept garanții suplimentare a garanţiei acordate de stat doar asupra activelor finanţate prin împrumuturile acordate, respectiv bunurile şi echipamentele cumpărate de companie.

De asemenea, în cazul creditelor pentru linii/capital de lucru, garanții se vor constitui doar asupra conturilor deschise de beneficiarii împrumuturilor la banca titular a creditului.

Guvernul a aprobat şi propunerea Ministerului Finanţelor Publice de a elimina prevederea potrivit căreia băncile puteau solicita întreprinderilor mici şi mijlocii care aplicau în programul IMM Invest o declaranţie pe proprie răspundere prin care să ateste că au fost afectate de criza COVID-19.

Peste 60.500 de IMM-uri înscrise

Potrivit Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) sunt înscrise în program un număr de 60.541 de întreprinderi mici şi mijlocii, iar în prima fază vor fi susţinute peste 750.000 de locuri de muncă.

„FNGCIMM anunţă public faptul că s-a ajuns la zi în ceea ce priveşte analiza de eligibilitate a înscrierilor în aplicaţia www.imminvest.ro., un număr de 60.541 întreprinderi mici şi mijlocii sunt înscrise în programul IMM Invest, iar un prim efect benefic este că, în prima fază, vor fi susţinute peste 750.000 de locuri de muncă”, arată instituţia.

Potrivit sursei citate, în mai puţin de o lună de la lansarea Programului IMM Invest şi de la deschiderea înscrierilor în aplicaţia www.imminvest.ro pentru companiile de tip IMM, programul guvernamental a intrat în cea de-a treia fază de implementare.

„Procesul de analiză este la zi, iar solicitările eligibile sunt transmise într-un ritm accelerat către bănci. În maximum 72 de ore de la înscrierea în aplicaţie, fiecare solicitare a fost fie admisă din punctul de vedere al eligibilităţii, fie s-au cerut clarificări IMM-ului în vederea completării sau corectării documentaţiei necesare în această fază. Partenerii bancari au digitalizat procesele de analiză a acestor solicitări, astfel într-un timp foarte scurt vor reuşi să proceseze un volum foarte mare de cereri de credit”, menţionează FNGCIMM.

 

CITEȘTE ȘI:

Renault, Nissan şi Mitsubishi şi-au clarificat rolurile în cadrul Alianţei. Noua organizare

Cum pariază Grupul Volkswagen pe industria auto din China. Pregăteşte două investiţii majore

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Bârlad
Fonduri publice

Primăria Bârlad achiziționează 11 autoturisme electrice, prin programul Rabla Plus

Primăria municipiului Bârlad intenționează să achiziționeze un număr de 11 autoturisme electrice,...

CAFE
Fonduri publice

Primăria Galați își cumpără o flotă de 15 mașini electrice

Primăria Galați își cumpără o flotă de 15 mașini electrice, prin programul...

Poliția Locală Timișoara
Fonduri publice

Poliția Locală Timișoara își reînnoiește flota cu 7 autospeciale, prin programul Rabla

Poliția Locală Timișoara intenționează să achiziționeaze 7 autospeciale prin programul Rabla Clasic,...

AFIR
Fonduri publice

AFIR își completează parcul auto cu 33 de autovehicule, în valoare de peste 3 mil. lei

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) își completează parcul auto cu 33...